Kateri so najboljši adrenalinski parki v Sloveniji?


Ste med tistimi ljudmi, ki prekipevajo v pomladnih dneh od adrenalina? A kateri adrenalinski parki v Sloveniji so tisti, ki bodo zadovoljili vaše potrebe po tovrstnih vragolijah, da bo za vas varno, in predvsem zabavno ter da si boste znova zaželeli nov odmerek adrenalina? Če ste mislili, da ste preizkusili že vse in da za vas ni ničesar novega in zanimivega, smo za vas izbrali štiri adrenalinske parke, ki jih boste zagotovo obiskali.

Adrenalinski parki v Sloveniji, ki jih morate vsaj enkrat obiskati, so lahko za vso družino in predvsem pustolovski. Čudovita kombinacija poldnevne doze adrenalina, plezalnih sten, premagovanje ovir in spustov, bo osvojila vas in vaše otroke. Izbrali smo nekaj pustolovskih parkov, ki jih lahko obiščete na različnih koncih Slovenije.

Adrenalinski parki v Sloveniji – pustolovski

V osrednji Sloveniji je adrenalinski pustolovski park v vasici Slivna, blizu geometričnega središča.

Ime pustolovski park Geoss izhaja prav zaradi imenovanega geometrijskega središča Slovenije in vam ponuja številne pustolovske aktivnosti. Poleg družinskega ali skupinskega adrenalinskega doživetja si lahko umislite praznovanje rojstnega dne med krošnjami ali razgibalne urice za najmlajše, ali pa si umislite orjaški spust, ali pa greste preprosto na krajši izlet na grad ali s škratom, če pa vas zanima, kako do geometričnega središča, so poskrbeli tudi za ta izlet.

Na Gorenjskem lahko obiščete park Stari Vrh, kjer lahko uživate predvsem z najmlajšimi.

Njihova posebnost so proge, ki so razdeljene na staroste skupine malčkov, prav tako pa bo vaše otroke razveselila plezalna stena in quickflight. Ker je park primeren za družine z otroki od drugega leta starosti naprej, si lahko poleg adrenalinskih poti umislite prostor za piknik, zabavo lahko pa prostor najamete tudi za poročna slavja.

V Posočju je pustolovski park Bovec, ki vam ponuja dogodivščino za vse generacije. Ena takih je rafting, spust s kajakom po Soči ali pa izberete kanjonih oziroma soteskanje, lahko se zapeljete z gorskim skirojem ali pa izberete progo za najmlajše. Vsekakor vam pustolovski park Bovec ponuja čudovite adrenalinske avanture.

V Notranjski Sloveniji je pustolovski park Postojna, kjer se boste zabavali mladi in malo manj mladi.

Ljubitelji sprehodov med gozdnimi krošnjami boste doživeli vznemirljiv in edinstven sprehod, kjer boste lahko preizkusili ne samo svojo iznajdljivost, pač pa tudi spoznali svoj pustolovski duh. Gozdna avantura vam ponuja različne aktivnosti, od prečkanja mostu, do sprehodov po vrvi ali žici in se tako dvigovali ali se zapeljali iz ene dogodivščine v drugo. Od družinskega do timskega pustolovskega duha je le ena pot v notranjsko Slovenijo.

Tudi v Prekmurju je pustolovščina, ki je ne bi smeli zamuditi. V pustolovskem parku Bukovniško jezero vas čaka posebna atrakcija. Prosti pad z višine 10 metrov in zipline avantura, ki je dolga kar 286 metrov. Poleg šestih različnih plezalnih poti je v ponudbi tudi najdaljša plezalna pot z razponom 52 metrov. Seveda je vsaka avantura prilagojena starostni skupini in zmogljivosti.

Na Dolenskem vas čaka adrenalinski park Podzemelj, ki je opremljen s Speedrum sistemom. Zabavali se boste lahko z Bmx-om in se z njim popeljali na višini ali pa se boste spustili s Tarzanom in še veliko adrenalinskih dogodivščin za vse starostne skupine, ki si želijo preveriti mero poguma.

Tudi Savinjska ponuja adrenalinski park Menina. Od kanjoninga do mini rafta in še supanja po Velenjskem jezeru, pa vse do bellyaka in paintballa ali pa celo do kajak spusta, vse to vas čaka v adrenalinskem parku Menina.

Prav tako na Štajerskem ponujajo nepozabno adrenalinsko pustolovščino. Pustolovski park Betnava vam v neokrnjeni naravi ponuja različne proge in vas preizkuša na različnih elementih, kot so plezalne steze ali mreže, lahko pa si umislite ogled mestnega parka ali pa celo obisk akvarija.

Adrenalinski parki v Sloveniji – v zraku

Se želite počutiti kot ptice? Potem se morate odpraviti v Logatec, kjer vas čaka vetrovnik Aerodium, ki je stimulator prostega pada.

Skozi posebej oblikovane zračne kanale teče zračni tok v vetrovniku, ki je tako močan, da se boste nanj lahko ulegli ali pa boste lahko preizkusili druge leteče veščine.

Če vam je to premalo za adrenalinsko pustolovščino, vam priporočamo skok v tandemu iz višine od 1000 do 4000 metrov. Takšen skok, pod nadzorom z izkušenimi padalci, vam omogoča Aeroklub na Ptuju in Bovcu ter Žirovnici in v Domžalah.

Čudovita izkušnja v zraku je lahko tudi panoramski polet z letalom ali jadrnim letalom, kjer boste dobili vso potrebno opremo, potrebovali boste le športna oblačila in obutev.

adrenalinski-parki-1

Adrenalinski parki v Sloveniji – na kolesih

Če ste navdušeni nad dirkanjem in si želite doživeti noro adrenalinsko pustolovščino na kolesih, potem se odpravite v Radomlje, kjer imajo za vas pripravljeno dirkališče, kjer boste lahko doživeli nepozabno adrenalinsko doživetje s predelanimi dirkalniki.

Lahko se odpravite tudi na vznemirljivo vožnjo z go – kartom. V Krškem vas čakajo karti z močjo 17 kM, kar zagotavlja nepozabno dirkalno vožnjo.

Kaj pa pravite na piknik doživetje s Pony – jem? V Velenju si lahko izposodite legendarno kolo Pony z vso opremo za 4 nepozabne urice, ki so lahko romantične ali adrenalinske.

Seveda s kolesi še nismo končali, zato vam ponujamo še posebno doživetje Bleda. Vožnja s kočijo je nekaj nevsakdanjega in Bled se vam bo zdel še lepši, saj vam bo to doživetje prikazalo čudovito lepoto in skrivnost tega bisera v popolnoma drugačni luči.

Radi odkrivate podzemlje? S kolesom v podzemlje Pece je lahko posebno adrenalinsko doživetje, tudi za tiste, ki imajo radi zgodovino, saj si poleg posebej pripravljenih poti v podzemlju, lahko ogledate še rudarki muzej.

Adrenalinski parki v Sloveniji – v vodi

Od kanjoninga, raftinga v Bovcu ali Soči, do vožnje s splavom v Novem mestu ali pa vožnja z brodom preko Save. Zipline na Kolpi ali splavarjenje po Dravi ali pa morda izlet s katamaranom v Benetke, za romantike, pa romantična plovba po Ljubljanici, vse to vam ponujajo adrenalinski parki v Sloveniji.

Adrenalinski parki v Sloveniji izpolnijo vsa vaša pričakovanja, čeprav so raznolika, so za vsakogar lahko razburljiva, zabavna in nepozabna.

Recent Posts