Kako premagati boleče grlo?


Boleče grlo je lahko velika nadloga, ki nas spremlja ob najbolj neprimernih trenutkih. Praskanje po grlu, skelenje, cmok v grlu, težko izkašljevanje ali suh kašelj ter hripavost nas čez dan izčrpavajo in otežujejo naše delo. Najboljša pomoč za boleče grlo so zagotovo naravni izdelki iz posebnih sestavin, ki naše grlo in žrelo pomirijo in ga navlažijo.

Boleče grlo

Kadar imamo težave z bolečim grlom oziroma žrelom, je to lahko znak, da smo se okužili z virusom prehlada ali kakšno drugo infekcijsko bakterijo. Vneto grlo je lahko kronično ali akutno. Akutnega povzroča virus (tega lahko brez težav zdravimo sami doma), medtem ko kronično oziroma gnojno, povzročijo bakterije (rečemo mu tudi angina- tukaj se priporoča obisk zdravnika). Do teh težav lahko pride zelo hitro, zato tudi hitro ukrepanje lahko pripelje do zdravega in navlaženega grla in žrela.

Prva pomoč za boleče grlo

Kadar govorimo o bolečem grlu, pravzaprav govorimo o vnetem žrelu, ki nam nagaja pri hripavem govorjenju, pekočem požiranju in morda suhem kašlju. Boleče grlo lahko omilimo z uporabo povsem naravnih pripravkov, kot so:

  • sirup iz listov bršljana;
  • tradicionalno pršilo iz ameriškega slamnika in žajblja;
  • naravne pastile z izvlečkom islandskega lišaja in vitamina C ali
  • naravne pastile s hialuronsko kislino in izvlečkom islandskega lišaja;
  • naravni bonboni iz smrekovih vršičkov- ki osvežijo in nežno blažijo vaše vneto grlo.

Najbolje je, da v primeru, kadar imate boleče grlo in žrelo, ne posegate po težkih in premočnih zdravilih. Raje posezite po naravnih in sprejemljivejših dodatkih, ki so lahke za vaš organizem.

Kako postopati, ko boleče grlo preide k hripavosti in izgubi glasu?

Pomembno je, da ukrepamo takoj, ko pride boleče grlo v stanje hripavosti, tako da ne pride do izgube glasu. Priporočljivo je, da v tem času poskusimo čim manj govoriti, da si lahko naše glasilke opomorejo. Tako jih ne napenjajmo in ne poskušamo šepetati, saj jim to še dodatno škoduje. Za pomoč popijte veliko tekočine, najbolje toplega čaja ali kokošje juhe. Poskusite se izogniti pitju alkohola, pravega čaja in kave, saj le ti dodatno osušijo glasilke.

Da ohranimo glasilke vlažne, je priporočljivo prav tako grgranje toplega kamiličnega ali žajbljevega čaja, v katerega vmešamo čajno žličko morske soli. Odlična pomoč so prav tako inhalacije, ki jih izvajamo tako, da nekajkrat na dan vdihujemo paro, ki ji dodamo lovorov list.

Odlična alternativa za bolečine v grlu in žrelu so tudi zeliščne pastile, ki so izdelane iz žajblja, islandskega lišaja ali sleza.

Kako si pomagati čez leto brez bolečin v grlu?

Vsaka bolečina, ki se pojavi na telesu ali v telesu, je vzrok, da pomislimo, kaj lahko naredimo bolje. Na primer, če se zjutraj zbudimo in imamo boleče grlo, pomeni, da se naš organizem bori z mikrobi in da je telo padlo iz ravnovesja. Tukaj vam svetujemo, da naredite kakšno kuro, ki jo lahko ponavljate vsakih nekaj mesecev. Še bolje pa je, da poskusite to preventivo vzdrževati vsak dan.

Odlične alternative za boleče grlo in žrelo so različni zeliščni čaji, tekoči napitek Molkosan, med in propolis, islandski lišaj ter pripravki iz njega (bonboni, pastile, čaji), ingver in limona.

Veliko se da narediti iz zelo enostavnih naravnih sestavin, ki jih imate zagotovo zmeraj pri roki. Naše telo in naše zdravje sta pomembna, negujmo ju.

V primeru, če se boleče grlo in vaše zdravstveno stanje ne izboljšata v treh do desetih dneh in se dodatno še pojavita visoka vročina, krči in težave z dihanjem, priporočamo obisk zdravnika, ki vam bo dal nadaljnja navodila.

Izdelki, ki omilijo boleče grlo in gradijo imunsko odpornost

Vsekakor nam ne škodi preventivna zaščita telesa, je tako? Zato je dobro vedeti, po katerih naravnih pripravkih posegati, da bomo svoje telo preventivno zaščitili pred vdorom bakterij in virusov. Narava nam ponuja veliko alternativ pred težkimi in škodljivimi zdravili, ki nam ob enem povzročajo še stranske učinke.

Predlagamo vam, da torej posežete po naravno preizkušenih sirupih, kapljicah, pastilah, razpršilih in prehranskih dopolnilih, ki bodo dvignila vaš imunski sistem, preprečila boleče grlo in vaše počutje izboljšala vsak dan.

Govorimo o:

  • Izjemnih kapljicah Echinaforce iz izvlečka škrlatnega ameriškega slamnika;
  • Echinaforce tabletke (za spodbujanje optimalnega delovanja imunskega sistema);
  • Zink Complex (vsebuje vitamin C, cink ter vitamin D3 iz lišajev – odlična preventiva);
  • Bio C (žvečljive tablete z vsebnostjo naravnega vitamina C iz sušenih plodov karibskih češenj Acerola);
  • Naravnih nektarjih, ki vsebujejo antioksidante, vitamin C, železo in cink je priporočljivo uživati vsak dan.

Zagotovo pa vam priporočamo, da zraven alternativnih zdravil za boleče grlo in imunski sistem, poskusite uživati zdravo in uravnoteženo prehrano z veliko vlakninami, sadja, zelenjave, oreščkov, polnovrednih žit ter probiotikov (jogurt, sirotka, kefir, kislo zelje). Dnevno spijte veliko tekočine (vode, zeliščne čaje z limono in medom, ingver), čimveč se gibajte ter dobro spite, vsaj 7 ur na dan.

Telo je naš tempelj, zato poskrbimo zanj z dnevnim vnosom pomembnih vlaknin, vitaminov in mineralov ter tekočin, da bo lahko zgradilo močan imunski sistem. Pri tem se bomo vsakodnevno počutili odlično v svoji koži.

Recent Posts