Dermatološka ambulanta za zdravljenje kožnih bolezni


Skrb za zdravje vaše kože je izrednega pomena, pri tem pa ključno vlogo odigra specialist dermatolog. Dermatologi.si je ugodna dermatološka ambulanta, ki poskrbi za najrazličnejše probleme, zaradi katerih se ljudje obrnejo na njih – lahko gre za različne težave s kožo, lasmi ali nohti. Njihova dermatološka ambulanta vam ponuja različne preglede in terapije, s pomočjo katerih bo vaša koža zares dobro izgledala.

dermatološka ambulanta

Tako kot ima vsak izmed nas osebnega zdravnika, bi moral imeti tudi izbranega dermatologa. Zakaj? Koža je namreč naš največji organ, ki predstavlja prvo bariero pri obrambi pred vdorom škodljivih delcev iz okolja. Ker pa je pogosto izpostavljena tudi škodljivim sončnim žarkom, lahko pride tudi do številnih sprememb. Te so lahko sicer popolnoma nenevarne, vendar pa se v določenih primerih lahko izkaže, da gre za rakavo tvorbo, ki jo je potrebno še pravočasno začeti zdraviti. Ravno na tem mestu pa zelo pomembno vlogo odigra prav dermatološka ambulanta, ki jo obiskujete – preventivni dermatološki pregled je namreč tisti, ki vam lahko reši življenje. Poleg tega pa lahko kožo pestijo tudi nekatere druge pogoste težave, kot so akne, dermatitisi, različne alergije in luskavica. Zato je ključnega pomena, da skrbi za kožo namenimo nekoliko več časa in tako ključno poskrbimo za svoje zdravje.

Vrhunska dermatološka ambulanta

V prvi vrsti je zelo pomembno, da za redne dermatološke preglede izberete ambulanto, ki ji zaupate in se ob obisku počutite sproščeno. Zelo pomembno je, da vam izbrana dermatološka ambulanta nudi celostno zdravstveno storitev. To pomeni, da se lahko pri izbranem zdravniku naročite tako za pregled in posvet, sam poseg kot tudi kontrolne obiske. V ambulanti Dermatologi.si vam poleg klasičnega dermatološkega pregleda nudijo tudi pregled kožnih znamenj in njihovo odstranjevanje, lasersko odstranjevanje dlak, njihovo strokovno področje pa obsega tudi zdravljenje lasišča in nohtov:

  • Zdravljenje aken
  • Rozacea: pogosta kožna bolezen, ki povzroča rdečico in vnetje na obrazu
  • Obravnavanje različnih vrst dermatitisov (perioralni, seboroični, atopijski,…)
  • Zdravljenje luskavice in koprivnice
  • Srbečica kože
  • Izpadanje las
  • Najrazličnejše okužbe kože
  • Dermatoskopija kožnih sprememb in zgodnje odkrivanje kožnega raka
  • Odstranjevanje motečih kožnih izrastkov in bradavic
  • Okužbe nohtov, med katerimi je najpogostejše glivično obolenje onihomikoza, sledijo ji luskavica nohtov, ekcemi in okužbe nohtne posteljice

Poleg celostne storitve je zelo pomembno, da dermatološka ambulanta poseduje zgolj najbolj kakovostno zdravstveno opremo in aparate, ki so certificirani in tako popolnoma varni za uporabo. Osebje mora biti prijazno in naklonjeno pacientu. Na voljo vam morajo biti za nasvet in strokovno svetovanje.

Dermatitisi – pogost problem sodobnega časa

Poleg številnih drugih razlog, pa je dermatološka ambulanta zelo pogost naslov vseh tistih, ki se srečujejo z eno od oblik neprijetnih dermatitisov. Čeprav so nekateri od njih akutni in jih povzročajo nekatere bakterije, pa danes že vemo, da na njegov pojav bistveno vpliva stres, ki je posledica hitrega tempa življenja. Zato je ključnega pomena, da se odkrije vzrok za njegov nastanek. Posledično pa spremenimo svoje slabe navade, ki negativno vplivajo tudi na ostalo telo.

Perioralni dermatitis je stanje kože, ki povzroča značilno rdečico in vnetje okoli ust. Pogosteje se pojavlja pri ženskah kot pri moških in običajno prizadene osebe med 20. in 50. letom starosti. Natančen vzrok za perioralni dermatitis ni znan, vendar naj bi bil povezan s prekomerno razrastjo bakterij na koži. Zdravljenje običajno vključuje uporabo lokalnih antibiotikov ali antimikotikov.

Druga vrsta pa je zelo pogost seboroični dermatitis. Ta označuje kožno obolenje, ki povzroča luščenje in rdečico na lasišču, obrazu, prsih in hrbtu. Domnevajo, da ga povzroča prekomerno razraščanje gliv na povrhnici kože. Seboroični dermatitis je pogostejši pri ljudeh z mastno kožo ali lasmi, pogosto pa ga sprožijo in še dodatno poslabšajo stres, hladno vreme in vlažnost. Zdravljenje običajno vključuje uporabo zdravilnih šamponov, krem ali losjonov.

dermatološka ambulanta 1

Prevzemite odgovornost v svoje roke

Zelo pomembno je vedeti, da boste kar največ za svoje zdravje lahko naredili le vi sami. Vaša zbrana dermatološka ambulanta je mesto, kjer vam bodo z veseljem pomagali pri reševanju bolezenjskih stanj ali svetovali glede skrbi za vašo kožo. Vendar pa ste večino časa le vi odgovorni za njeno vitalno in zdravo podobo. Koža zaradi svoje nenehne izpostavljenosti zunanjim dejavnikom potrebuje ustrezno nego. Tipi kože se med seboj razlikujejo, zato vsi izdelki niso primerni za vsakega. Svetujemo vam, da se tudi glede njihove izbire posvetujete z dermatologom. Izogibajte se tudi nenehnemu menjavanju izdelkov, saj lahko tako bistveno posežete v njeno ravnovesje. Če želite zdravo kožo, ki bo dolga leta izgledala mladostno in zdravo, boste morali zanjo tudi poskrbeti.

Še bolj kot različna negovalna sredstva pa na stanje vaše kože vplivajo snovi, ki jih vnesete v telo. Pitje zadostnih količin vode ter zdrava in uravnotežena prehrana z vsemi potrebnimi vitamini in minerali, jo bo nahranila od znotraj in ji zagotovila vse potrebne snovi za nemoteno delovanje. Priporočljiva je tudi občasna uporaba pilingov, ki s povrhnjice odstranjujejo odmrle delce. Ključnega pomena je tudi pregledovanje znamenj in ostalih sprememb na koži in v primeru, da opazite kaj nenavadnega takoj obiščete dermatologa, ki bo v sklopu pregleda ugotovil, ali je z vašo kožo vse vredu.

Recent Posts