Fizioterapija Kranj


fizioterapija kranj

Fizioterapija Kranj lahko pomaga vsem, ki težko hodite, imate slabo ravnotežje, vas pri hoji nekoliko zanaša ali imate nasploh težave z gibanjem. Če se vi ali vaši svojci soočate s takšnimi ali podobnimi težavami, nikar ne čakajte, ampak se čim prej naročite na prvi brezplačni pregled, ki vam ga nudi fizioterapija Kranj, na katerem bo fizioterapevt ocenil, kako vam lahko pomaga. Če namreč ne ukrepate, se bo sčasoma stanje začelo slabšati, zato je z ustrezno terapijo in vajami pametno začeti čim prej.

S starostnimi težavami se ni treba kar sprijazniti

Čeprav so starostne težave do določene mere običajne, pa to ne pomeni, da se je treba z njimi kar sprijazniti. Pri marsikateri starostni težavi se da pomagati in pri njih lahko pomaga tudi fizioterapija Kranj s svojimi storitvami. Veliko starostnih težav namreč nastane prav zaradi zmanjšane aktivnosti pri starostnikih – ti se namreč manj gibajo, zato njihove mišice oslabijo, zaradi česar se zmožnost gibanja sčasoma začne samo še slabšati. Če namreč mišic ne uporabljamo, se mišična masa začne manjšati, mišice pa oslabijo. To lahko vodi ne le do težav s hojo in ravnotežjem, ampak celo v vedno manjšo zmožnost gibanja in nepokretnost, sploh če se običajnim starostnim težavam pridruži še kakšna kap, kronična bolezen ali poškodba, kar lahko privede do tega, da starostnik postane odvisen od drugih in njihove pomoči. Da do tega ne bi prišlo, lahko poskrbi fizioterapija Kranj, ki starostnikom pomaga:

 • pri izboljšanju gibljivosti,
 • pri težavah s hojo in stojo,
 • pri težavah s hojo po stopnicah,
 • pri izboljšanju ravnotežja,
 • pri izboljšanju fizičnih sposobnosti,
 • pri pridobivanju mišične mase in moči,
 • pri pridobivanju vzdržljivosti mišic,
 • pri rehabilitaciji po možganski kapi, poškodbah, boleznih, operacijah itd.,
 • v primeru degenerativnih sprememb hrbtenice,
 • pri premagovanju posledic multiple skleroze, mišične distrofije, Parkinsonove in drugih bolezni,
 • pri preprečevanju nepokretnosti,
 • pri ohranjanju samostojnosti in zmožnosti skrbi zase.

fizioterapije

Fizioterapija Kranj poteka na domu

Starostniki, ki se težko gibajo, imajo težave s hojo, so zelo bolni ali celo nepokretni, težko tudi obiščejo terapevta. Zanje je vsak tak obisk lahko velik napor, enako pa velja tudi za njihove svojce. Poleg tega se starostniki najbolj varno počutijo prav v domačem okolju, ki ga dobro poznajo, zato je za njih gotovo najlažje, če jih fizioterapevt obišče na domu. Prav to je tudi razlog, da fizioterapija Kranj poteka na domu, saj to tako starostniku kot njegovim svojcem prinaša kar nekaj prednosti:

 • terapija poteka v domačem okolju, kjer se starostniki počutijo najbolj varno in udobno,
 • ni se treba ukvarjati z organizacijo prevoza in logistiko, saj fizioterapevt pride na dom,
 • za starostnike lahko sam prevoz na drugo lokacijo predstavlja stres in napor, zato jih to že utrudi in niso več tako pripravljeni na sodelovanje pri terapiji, kot to velja v primeru, ko jih obišče fizioterapevt na domu in ga lahko pričakajo spočiti in brez stresa,
 • fizioterapevt lahko svojcem tudi pomaga pri prilagoditvah domačega okolja, da bo to čim bolj varno in hkrati spodbudno vplivalo na večjo samostojnost starostnika.

Če bi vas zanimala fizioterapija Kranj, ki poteka na domu, ali pa bi se radi naročili nanjo, vam v našem podjetju Therapia d.o.o. nudimo možnost prvega brezplačnega pregleda, ki je namenjen seznanitvi s stanjem klienta in temu, da ta in njegovi svojci spoznajo fizioterapevta, ki bo izvajal terapijo, ter se imajo z njim možnost v miru pogovoriti. Prvi pregled je tako zgolj informativne narave, brezplačen in ni obvezujoč, zato se gotovo splača naročiti nanj ter se tako pozanimati, na kakšen način bi se dalo pomagati pri težavah, ki mučijo vas ali vašega bližnjega.

Fizioterapevt mora imeti ustrezno znanje in izkušnje

V podjetju Therapia d.o.o. so zaposleni zgolj izkušeni fizioterapevti z ustreznim znanjem, ki so specializirani za izvajanje preizkušene fizioterapevtske metode na domu. Fizioterapija Kranj tudi zaradi tega daje tako zelo dobre rezultate – z njo se namreč uspešno rehabilitira kar 97 % vseh klientov, ki se odločijo zanjo. Večinoma gre za osebe, stare od 70 do 100 let, ki imajo najpogosteje predvsem težave z gibanjem in hojo. Nekateri imajo blažje, drugi hujše težave, a naši fizioterapevti zmorejo na podlagi svojega znanja in dolgoletnih izkušenj k vsaki težavi pristopiti na pravi način.

Pri tem uporabljajo posebej v ta namen zasnovano metodo oziroma sistem metod, ki se zelo dobro obnese v praksi, predvsem pa je z njim mogoče starostnike korak za korakom voditi do izboljšanja stanja in njihovih gibalnih sposobnosti. S tem je mogoče ohraniti tudi njihovo samostojnost pri hoji, opravljanju higiene in ostalih vsakodnevnih opravil, s tem pa poskrbeti tudi za njihovo večjo kakovost življenja ne glede na leta in zdravstvene težave, s katerimi se soočajo. Fizioterapija Kranj je zato pametna odločitev za vse, ki se soočajo s starostnimi težavami, oziroma za vse, katerih svojci imajo težave s hojo, gibanjem, ravnotežjem ali nepokretnostjo oziroma okrevajo po možganski kapi ali različnih boleznih in poškodbah. Fizioterapija Kranj jim zagotovo lahko pomaga!

Recent Posts