Kako narediti klop iz palet kar v svoji lastni delavnici


Kako si krajšati čas med dolgimi dnevi zaprtja zaradi Covid19? Vas je že kdaj spreletelo kako lepo bi bilo, če bi ta čas preživljali na udobni, hitro narejeni in cenovno ugodni vrtni garnituri. Branje knjig, poslušanje glasbe, pitje odlične osvežilne pijače, vse to je sedaj čisto mogoče na domače izdelani vrtni garnituri. Kako narediti klop iz palet, je bolj preprosto odgovoriti in v resnici tudi narediti, zato si v nadaljevanju preberite najbolj enostaven način izdelave klopi iz palet. 

Kaj vse potrebujte pred začetkom njihove izdelave?

Pri korak, da zares veste kako narediti klop iz palet je seveda nakup in priprava potrebe opreme. V primeru, da imate doma že vse potrebno in točno veste kaj potrebujete pa si preberite le nadaljevanje članka, kjer izveste kako narediti klop iz palet v treh hitrih postopkih. Priporočamo vam, da se najprej poslužite nakupa kvalitetnih lesenih palet. Pri tem bodite res pozorni, da nakupite zadostno število palet za sediščni del in tudi za predel, na katerega se boste naslanjali. Poleg tega potrebujete še dobro zaščitno barvo za les, pa tudi seveda valček in čopič. Za samo izdelavo bo potrebno pridobiti tudi orodji kot sta izvijač in električni vrtalnik, pa seveda tudi vijake. Toplo vam priporočamo, da si nakupite tudi primerne blazine, brez katerih boste zelo težko brezskrbno in udobno uživali. To pa je vse kar resnično potrebujete za mali projekt izdelave lastne klopi iz palet. 

kako narediti klop iz palet

Kako narediti klop iz palet v treh preprostih korakih: 

Vsak dober mizar vam bo povedal, da je najbolj pomemben del vsake izdelave načrtovanje in izris natančnega plana. Prav zato tudi temu namenite dovolj pozornosti in skrbi. 

  1. Korak pri tem, kako narediti klop iz palet: brušenje in barvanje

Priporočamo vam, da pred lakiranjem oziroma barvanjem postorite še nekaj brusilnih del. Preprost brusilni papir bo v kakšni uri ali dveh naredil veliko razliko, saj bo oprijem barve veliko boljši. Pri odgovarjanju na vprašanje kako narediti klop iz palet, pa je pomembno tudi to, da smo okolijsko ozaveščeni in uporabljamo barvo, ki je le-temu prijazna. Barvo je potrebno nanašati z manjšim valčkom ali s širokim čopičem, priporočamo vam, da premažete prvi nanos, potem pa počakate najmanj 1h, da se ta posuši. Potem pa lahko mirno namažete še drugi nanos, da bo barva zares obstojna in les na paletah zaščiten. Ne pozabite tudi na barvanje spodnjih strani. 

  1. Korak pri tem, kako narediti klop iz palet: izdelava sediščne osnove iz lesa 

Najprej se lotite izdelave spodnjega dela oziroma glavne klopi, na kateri boste sedeli. Za to, da vaše sedišče ne bo preveč nizko ne pozabite, da lahko naložite eno paleto na drugo in tako ustvarite bolj drag videz celotne garniture. Vse seveda natančno prilagodite in trdo združite z vijaki. 

  1. Korak pri tem, kako narediti klop iz palet: izdelava naslonjala 

Na tem koraku sledi postavljanje palete v vertikali. Ne pozabite, da morate tudi ta del prebarvati, zato je najbolje, da palete prebarvate kar v začetni fazi, potem pa se v nadaljevanju lotite le še sestavljanja delov. Pri naslonjalu prav tako pazite na natančno prileganje in to, kam boste vstavili vijake. 

kako narediti klop iz palet

Na samem koncu, ko boste imeli svojo leseno garnituro iz palet že vso prebarvano in zaščiteno ter sestavljeno kot ste v naprej načrtovali, sledi le še dekorativni moment. S tem mislimo na debelejše in bolj kakovostne blazine, ki bodo vzdržljive tudi po večkratni uporabi, prav tako pa vas bodo ščitile pred neudobnim posedanjem na vaši novi doma narejeni vrtni garnituri. Priporočamo, da se pri nakupu ne skoncentrirate le na ceno, ampak se predvsem na samo udobnost. Prednost takšne garniture je lahko tudi v tem, da se lahko poljubno sestavlja. Tako lahko iz enoseda v skoraj minuti predete do dvoseda ali celo večjega kavča in tako se vaše uživanje na domačem vrtu lahko prične.

Recent Posts