Kam na izlet z dojenčkom?


Najlažje je vedno potovati sam ali v dvoje – manj skrbi, večja fleksibilnost, odgovoren si bolj kot ne le zase. Primerna prenočišča je preprosto najti in potovanja med posameznimi destinacijami so enostavna, četudi je treba kdaj kakšno stvar malo potrpeti.

Ko pa je enkrat z nami še en član, mali in nebogljen, se situacija malo spremeni in začnemo gledati še na druge aspekte potovanj, ki nam jih prej ni bilo treba upoštevati. Vprašanje se ne glasi več “kam na izlet”, ampak “kam na izlet z dojenčkom” – a nikakor ni treba, da se planiranje naših dogodivščin spremeni in obrne na slabše, če le znamo izbrati prave destinacije. Torej, kam na izlet z dojenčkom?

Popoldanski sprehod okoli Blejskega jezera.

Blejsko jezero je zagotovo v vrhu destinacij, primernih za vse novopečene družinice. Ko prispete na Bled, je v neposredni bližini jezera urejenih ogromno parkirnih površin in v le nekaj korakih ste na obrežju jezera s čudovitim razgledom na mali otoček v njegovi sredini. Okolica je prelepa in destinacija preprosto dostopna, zato je Bled je nedvomno prvi med odgovori, ko se sprašujemo kam na izlet z dojenčkom. Od tam se lahko podate na krožno pot okoli jezera, ki ni naporna in je tako popolnoma primerna tudi za voziček ali nošnjo vašega malega izletniškega družabnika. Na poti se lahko po želji ustavite tudi v katerem od lokalov in si privoščite malo počitka in sončka, vaš malček pa se bo ob tem lahko zabaval ob pogledu na račke in labode na jezeru.

Raziskovanje Primorske z dojenčkom? Zakaj pa ne!

Slovenija sicer res nima veliko morja, a naši obalni kraji so čudovito urejeni. Ob premisleku kam na izlet z dojenčkom zato nujno dodajte na seznam Primorsko, saj vam je ob samem morju na voljo kilometre sprehajalnih poti, ki so primerne tako za hojo kot tudi vozičke. Grelo vas bo prijetno obalno sonce in lahko boste umaknjeni od prometa in hrupa. Ena izmed najbolj priljubljenih poti je asfaltirana pot od Portoroža do Pirana, ki ni predolga, na cilju pa vas po želji lahko čaka še pravo raziskovanje prečudovitega mesta Piran.

Vaš malček in njegov prvi izlet v Živalski vrt Ljubljana

ZOO Ljubljana se razprostira na kar 20 hektarjih na južnem delu Rožnika in je s svojimi številnimi živalskimi vrstami in prelepo urejeno površino zagotovo prava izbira, ko se odločamo kam na izlet z dojenčkom za malo drugačen dan. Za vašega malčka bo opazovanje vseh živali nedvomno nepozabna izkušnja in prava dogodivščina, vi pa si boste hkrati privoščili prijeten sprehod med zelenimi drevesi in pomirjujočimi zvoki narave. Znotraj območja živalskega vrta so povsod urejene sanitarije, prilagojene potrebam za previjanje in hranjenje dojenčkov. Tudi lačni in žejni ne boste, saj si lahko v eni od restavracij privoščite okusen obrok in osvežilno pijačo in tako preživite res popoln dan!

Z dojenčkom med cvetje!

Arboretum Volčji potok je najbolj obiskana botanična ustanova v Sloveniji, ki se v bližini Ljubljane razteza na skoraj 100 hektarih. Je edini arboretum v Sloveniji, ponuja pa vam možnost čudovitih dolgih prehodov z razgledom na neskončna polja tulipanov in ostalih rastlin ter da vaši ideji kam na izlet z dojenčkom zagotovo povsem nove dimenzije. V arboretumu znajo vaš obisk res narediti vreden vašega časa, saj pogosto prirejajo tudi prireditve in razstave – od Velikanov morskih globin pa vse do Dinozavrov in razstave Cvetoče narcise. Nedvomno bodo cvetlice v živih barvah navdušile vas in tudi vašega malčka.

Kam na izlet z dojenčkom? Kamorkoli želimo, da smo le pripravljeni kdaj tudi na malo daljše nošenje in da ostanemo na varni strani avanturističnih podvigov. Skoraj povsod po Sloveniji so namreč, vsaj v nižinah, urejene dolge sprehajalne poti. Pa lep izlet!

Recent Posts