Kam na izlet z dojenčkom?


Svež zrak in preživljanje časa v naravi sta nujna za krepitev imunskega sistema, poleg tega pa narava dobro dene tudi duši. Zato je še posebej v težkih časih nujno, da si privoščimo izlet v naravo. Je to izvedljivo z dojenčkom, se nemara sprašujete. Definitivno je! Predstavljamo vam tri predloge, kam se lahko podate, da se skupaj z najmlajšim članom družine naužijete svežega zraka.

Izlet z dojenčkom ni toliko namenjen dojenčku, temveč staršema, ki tako prekineta naporno vsakdanjo rutino skrbi za majhnega otroka in si privoščita kratek oddih. Seveda pa izleti v naravo tudi na dojenčka pozitivno vplivajo – pljuča mu napolnijo s svežim zrakom, posledica idealnega izleta pa sta dva spočita in vesela starša, ki sta se pripravljena z novo voljo spoprijeti z izzivi, ki jih prinaša vsakdan z dojenčkom.

Kam na izlet z dojenčkom? Odgovor na to vprašanje ne vodi nujno na drug konec Slovenije, niti v drugo občino. Slovenija je dežela mnogih naravnih lepot, ki jih lahko večinoma najdemo kar pred domačim pragom. Na destinacijah, ki jih predstavljamo, otroški voziček nikakor ne bo ovira.

Če ustavljanje v restavracijah in gostilnah ni v planu, bo seveda izlet moral biti nekoliko krajši – še toliko boljši razlog, da se odpravite nekam v bližino vašega doma.

Kam na izlet z dojenčkom 1 – v hribe

Marsikatero »hribovsko« pot je mogoče prepešačiti tudi z otroškim vozičkom, nosilka pa vam bo zadeve še olajšala. Podate se lahko na primer na Menino planino, se sprehodite do jezera Jasna, obiščete Šmarno goro, lahko pa se enostavno odpravite na bližnji hribček in uživate v razgledu.

na-izlet-z-dojenckom-1

Kam na izlet z dojenčkom 2 – na piknik

Slovenija je polna gozdov in travnikov, ki se kar ponujajo, da na tla razgrnete odejo in uživate v družbi svojih najbližjih. Ta ideja je še najprimernejša za izletnike, ki iščete samoto in mir, saj je lokacij za piknik nešteto.

Kam na izlet z dojenčkom 3 – ob reko

Tudi lokacije, kjer lahko posedite in uživate v žuborenju reke, se najdejo v skorajda vsaki občini. Krka, Kolpa, Sava… Povsod se najdejo tudi sprehajalne poti, ki so primerne tudi za otroške vozičke.

Dojenček in njegova obvezna oprema nista ovira za prijeten družinski izlet. Na srečo je naša državica polna naravnih lepot, v katerih lahko uživate tudi z najmlajšimi.

Recent Posts