Laminati: cenovno dostopne in izjemno vzdržljive talne obloge


Ste v naglici zaradi selitve ali pa si želite prenove doma? Bi želeli, da vaši obiskovalci osupnejo ob pogledu na vaša tla? Kakovostni laminati so nedvomno prava izbira za vas! So funkcionalni in vzdržljivi, poleg tega pa nudijo neskončne možnosti izgleda površin. Nič čudnega, da so ena izmed najbolj priljubljenih talnih oblog v modernih domovih. Brez težav boste našli laminat, ki bo ustrezal vašim potrebam in željam. Na voljo imate malo morje različnih vzorcev in vsi so naravnost čudoviti. V današnjem članku lahko preberete zakaj je laminat tako priljubljen material in na kaj morate biti pozorni pri nakupu.

laminati

Sanjska talna obloga, ki nam nudi neomejene možnosti

Laminati so ena izmed najbolj trendovskih talnih oblog, ki lahko imitirajo les, kamen in druge materiale. So zelo elegantni, poleg tega pa nam nudijo udobje, funkcionalnost, vsestranskost, vzdržljivost in privlačen izgled. Pozabite na praske in udarce, laminati so namreč izjemno odporni in vzdržljivi. Položeni bodo hitro in enostavno, nega in vzdrževanje pa vam ne bosta predstavljala velikih naporov.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu

Najprej je potrebno razmisliti kakšna bo obremenjenost prostorov, v katerih se bodo nahajali laminati. Obstajajo namreč različni razredi obrabe. Pomembno je, da izberete kakovosten laminat, ki je sestavljen iz več plasti. Zgornja plast bo zagotovila trdnost laminata, srednja plast stabilnost, spodnja pa bo preprečila zvijanje. Na tržišču obstaja poplava laminatov s smešno nizkimi cenami. Takim se izognite v velikem loku, saj so narejeni iz manj kvalitetne HDF osnove. Ob manjši količini vlage se bodo napeli, saj nimajo zaščitenih robov, poleg tega pa niso odporni proti udarcem in praskam. V primeru, da želite kakovosten laminat, ki bo z vami dolgo časa, naj vas nizka cena ne premami.

Življenjska doba

Laminati so primerni za vse stanovanjske in poslovne prostore, na njihovo življenjsko dobo pa vpliva kar nekaj vaših odločitev:

• Izberite kakovosten material pri priznanem prodajalcu.
• Obloga naj bo dobro in natančno položena.
• Pomembno je tudi kasnejše vzdrževanje. Laminat je izjemno odporen in nezahteven, kljub temu pa morate biti pozorni, da po njegovi površini ne pride do razlitja takšnih in drugačnih tekočin.

Polaganje ne bi moglo biti bolj preprosto

Montaža laminata je izjemno enostavna, saj temelji na klik sistemu spajanja. V primeru, da se boste polaganja lotili sami, natančno preberite navodila, ki se običajno nahajajo na paketu ali znotraj le tega. Poskrbite, da bo podlaga za laminat suha, čista, trdna in ravna. Lepljenje na in zabijanje ne bo potrebno, vseeno pa obstaja kar nekaj dodatnih stvari, ki jih morate opraviti, preden vgradite laminat. Več informacij boste našli na spletni strani podjetja Floor experts. Če mislite, da zadevi ne boste kos, vam bodo strokovnjaki iz podjetja z veseljem priskočili na pomoč. Laminati se odlično odrežejo v suhih prostorih kot so spalnice, dnevne sobe in kuhinje, v vlažne prostore pa ga raje ne nameščajte, saj njegova življenjska doba zaradi vlage ne bo tako dolga.

Laminati so najboljša izbira za vaš dom.

Možnosti izbire so neomejene

Kakovostni materiali in avtentični vzorci lesa odlikujejo laminate, ki jih v zadnjih letih najdemo na tržišču. Prepričali bodo tudi najbolj zahtevne kupce, saj so možnosti izbire ogromne. Poleg vzorcev lesa lahko pri različnih proizvajalcih najdete tudi imitacije keramičnih ploščic, barvitih vzorcev za otroške sobe in vzorcev staranega lesa.

Laminat ali parket?

Kljub temu, da je izbira talnih oblog na tržišču večja kot kadarkoli prej, so pri kupcih še vedno najbolj priljubljeni laminati in parketi. Poglejmo si, zakaj je laminat boljša izbira od parketa:

• V primerjavi s parketom je laminat cenovno mnogo dostopnejši.
• Kakovosten laminat je tako zelo podoben parketu, da neizkušeno oko nikoli ne bo opazilo razlike.
• Laminat se položi hitro in enostavno, lahko tudi na že obstoječo podlogo.
• Vzdržljivost, odpornost na praske in udarce je pri laminatu zagotovljena, kar pa za parket ne velja.
• Nega in vzdrževanje laminata sta zelo enostavna.
• Laminat je primeren tudi za toplovodno talno gretje.

Podjetje Floor experts

V podjetju Floor experts vam nudijo širok izbor talnih oblog kot so parketi, laminati, lesene zunanje in notranje stenske obloge, gotovo lakirano pluto, vinil, linolej ter vse vrste zaključnih letev, profilov, podlog in drugih materialov, ki so potrebni za vgradnjo talnih oblog. Poleg stanovanj opremljajo šole, trgovine, bolnišnice, hotele in celo ladje. Verjemite, da nikjer ne boste našli bolj široke ponudbe. Ste vedeli, da pri njih najdete več kot 700 različnih vzorcev laminata? Zagotovite si vrhunsko kvaliteto in dolgo garancijsko dobo!

Naj vas cena ne skrbi. Laminat bo vaš že za 5 evrov na kvadratni meter, zgornja meja pa je okoli 30 evrov. Cenik laminatov vam bodo zaposleni iz podjetja Floor experts z veseljem posredovali. Pošljite jim sporočilo na elektronski naslov info@floor-experts.si ali pa jih obiščite v enem izmed centrov talnih oblog. Najdete jih lahko v Cerknici, Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti. Svetovali vam bodo pri izbiri ustrezne talne obloge glede na vaše želje in potrebe, poskrbeli pa bodo tudi za strokovno in kvalitetno vgradnjo.

Recent Posts