Ohranite zdravo hrbtenico s pisarniškim stolom SpinaliS


Pri izbiri pisarniškega stola SpinaliS je pomembno upoštevati, kakšen sedež in naslon za hrbet ima posamezen pisarniški stol. Izbira je odvisna od vaše konstitucije in preferenc. Ker smo ljudje različni, je SpinaliS razvil širok nabor stolov, ki ustrezajo različnim tipom teles. Med ponujenimi možnostmi so stoli z višjim naslonjalom, ki so primerni za višje postavljene osebe in omogočajo udobno naslonitev hrbta. Poleg tega so na voljo tudi dodatno oblazinjeni stoli, ki nudijo posebno udobje in udobje med sedenjem. S temi različnimi možnostmi je mogoče izbrati pisarniški stol, ki najbolj ustreza vašim potrebam in preferencam. Poleg tega vam lahko po potrebi prilagodijo tudi višino pisarniškega stola ali tip kolesc.

Uporaba pisarniških stolov SpinaliS v različnih prostorih

Pisarniški stol SpinaliS je primeren za različne namene in prostore. Pisarniški stol Spinalis lahko uporabljate v pisarnah, otroških sobah, delovnih kotičkih ali celo v ordinacijah. Širok nabor barv in vrhunski materiali skrbijo za harmonijo pisarniškega stola z vašim prostorom. Na ta način lahko udobno in zdravo sedenje dosežete kjerkoli ga potrebujete.

Prilagajanje aktivnemu sedenju na pisarniškem stolu SpinaliS

Pri prehodu na aktivno sedenje na pisarniškem stolu SpinaliS se lahko pojavi prilagoditveno obdobje. Ni nenavadno, če nekateri uporabniki v prvem tednu ali dveh izkušajo težave pri ravnotežju ali mišične bolečine, znane kot “muskelfiber”. V resnici pa so te težave dober znak, saj pomenijo, da so vaše mišice, ki so bile zaradi let sedenja na običajnih pisarniških stolih manj aktivne, postale aktivne. Potrebno je čas, da se telo prilagodi na novo sedenje, vendar pa bo dolgoročno koristilo vašemu zdravju in dobremu počutju.

Pisarniški stol
Pisarniški stol, ki se prilagaja vam – izberite svoj idealen SpinaliS stol.

Brezplačno preizkusite pisarniški stol Spinalis

Ponudba vključuje možnost brezplačnega preizkusa pisarniškega stola Spinalis. Imate priložnost izbrati najbolj primeren profesionalni pisarniški stol zase in podjetje Ham ga brezplačno pripelje v vaše poslovne prostore ali dom. Med preizkusom boste imeli možnost testirati pisarniški stol in se o prednostih sedenja na SpinaliS stolu pogovoriti z njihovimi specialisti. Želijo vam zagotoviti najboljšo izkušnjo aktivnega sedenja.

Aktivno sedenje z vmesnimi počitki

Pisarniški stoli Spinalis so odlični pripomočki za aktivno sedenje, saj so celo deklarirani kot medicinski pripomočki. Dokazano pozitivno vplivajo na zdravje telesa in duha. Stoli SpinaliS so odlična izbira za tiste, ki želijo poskrbeti za zdravje svoje hrbtenice. Zahvaljujoč principu aktivnega sedenja na terapevtski žogi, ki jih uporabljajo, spodbujajo aktivnost mišic in vezi v hrbtu. To pripomore k vzdrževanju zdrave hrbtenice in preprečevanju poškodb ter bolečin. S Spinalisovim stolom aktivno sedenje postane enostavno in učinkovito.

Sedite aktivno, počivajte udobno

Pisarniški stoli ne nudijo samo aktivnega sedenja, temveč tudi udoben počitek. Pomembno je, da si pri dolgotrajnem sedenju privoščite vmesen oddih. Ergonomska opora za hrbet naših stolov omogoča dosego ravnotežja med delom in počitkom. Ta uravnoteženost je ključna za vsakodnevno življenje. Delo v pisarni bo postalo lažje, cilji pa dosegljivi. Spinalisov pisarniški stol ni le običajen stol, je način življenja. Navdušuje s svojim dizajnom, inovativnostjo ter udobjem. Preizkusite ga in se sami prepričajte.

Sodoben način življenja in posledice nepravilnega sedenja

Sedenje je postalo sestavni del našega sodobnega načina življenja, vendar ga večinoma izvajamo na nepravilen način. Prisilne drže, ki jih večinoma zavzemamo med sedenjem, lahko povzročijo telesne težave, kot so boleča hrbtenica in oslabljene mišice. Poleg tega se takšne slabe drže odražajo v slabšem počutju, razdražljivosti, utrujenosti in slabši storilnosti.

Aktivno sedenje kot koristna dejavnost

Namesto da prenehate s sedenjem, vam svetujemo, da vaše sedenje spremenite v koristno dejavnost. Profesionalni pisarniški stoli Spinalis so posebej zasnovani za aktivno sedenje, kar pomeni, da spodbujajo aktivnost vaših mišic. Med sedenjem na teh stolih bodo vaše mišice aktivne, brez dodatnega naprezanja. Aktivno sedenje spodbuja delo hrbtne in trebušne mišice, kar omogoča nenehno vadbo. S tem boste poskrbeli za pravilno držo, pozitiven vpliv na hrbtenico ter izboljšanje vašega splošnega počutja.

Brezplačen preizkus pisarniškega stola Spinalis

Če želite pred nakupom preizkusiti profesionalni pisarniški stol Spinalis, imate to možnost. Številni modeli stolov so vam na voljo za brezplačen preizkus, da se lahko privadite na izbrani pisarniški stol in premislite o svoji odločitvi za nakup. Dostava stola bo brezplačna in poskrbeli bodo za vse potrebno. V primeru, da ste pisarniški stol že kupili in v roku 30 dni ugotovite, da vam ne ustreza, imate možnost uveljavljanja garancije dobrega nakupa, vključno s povrnitvijo celotne kupnine, če je izdelek nepoškodovan.

Stol SpinaliS – idealen za dolgotrajno sedenje

SpinaliS je posebej zasnovan pisarniški stol, ki je namenjen predvsem tistim, ki sedijo več kot dve uri dnevno. Pisarniški stol SpinaliS je še posebej priporočljiv za otroke in mladostnike, saj ravno v tem obdobju veliko časa preživijo v šolskih klopeh, kar lahko vpliva na razvoj mišic trupa in pripelje do težav s hrbtenico v prihodnosti. Zaradi pomanjkanja gibanja in hitre rasti pa njihove hrbtne mišice niso dovolj močna opora hrbtenici. SpinaliS stoli omogočajo dva načina sedenja – prvi je aktiven, kjer sedimo na sredini sedeža in naše mišice ostanejo aktivne, drugi način pa omogoča rahlo razbremenitev mišic, ko se presedemo proti zadnjemu delu sedeža in se naslonimo na naslon za hrbet, vendar še vedno ohranjamo telo aktivno zaradi ohranjanja ravnotežja na gibljivem sedalu.

Pisarniški stol
Aktivno sedenje, manj bolečin – SpinaliS stol je odgovor na sodobne izzive.

Ohranite zdravo hrbtenico z vadbo in zdravim življenjskim slogom

Za ohranjanje zdrave hrbtenice je pomembno redno vaditi, se sproščati in voditi zdrav življenjski slog. Hrbtenica je kompleksen sistem, ki omogoča gibanje in podporo telesu. Sestavljena je iz majhnih medvretenčnih ploščic, ki delujejo kot blažilci, absorbirajo udarce in tresljaje, ter vretenc, ki nudijo oporo hrbtenici. Sklepi med vretenci omogočajo natančno prileganje posameznih delov in preprečujejo morebitne izpahi. Živčni sistem pa opozarja na morebitno preobremenitev ali druge poškodbe, medtem ko mišice omogočajo gibanje celotnega sistema.

Obremenitev hrbtenice in najmanj obremenjujoč položaj

Hrbtenica je nenehno obremenjena, kar merimo s pritiskom v medvretenčnih ploščicah, ki ga povzročajo telesna teža, drža in dvigovanje težkih predmetov. Vsak del hrbtenice je sestavljen iz manjših delov, ki omogočajo fleksibilnost, hkrati pa zagotavljajo trdnost. Najmanj obremenjujoč položaj za hrbtenico je ležeč položaj.

Pisarniški stol
SpinaliS stol – vaša pot do produktivnosti in zdravja na delovnem mestu.

Sedeč položaj in obremenitev hrbtenice

Pri sedenju se večji del obremenitve hrbtenice prenese na medvretenčne ploščice, saj se vezi in mišice sprostijo. To pa poveča obremenitev in pritisk na medvretenčne ploščice. Nepravilna drža pri sedenju lahko še dodatno poveča obremenitev. Zaradi vedno večjega sedenja in daljših obdobij nedelovanja mišic in vezi, postajajo ti deli hrbtenice vse bolj oslabljeni in neaktivni. To povečuje obremenitev ostalih delov hrbtenice, ki morajo prevzeti breme, kar lahko vodi do poškodb. Na kratki rok pa povečan pritisk na medvretenčne ploščice lahko dejansko pomaga krepiti te ploščice in ohranjati njihovo zdravje.

Zakaj prihaja do poškodb?

Poškodbe hrbtenice se pogosto pojavljajo zaradi prekomerne obremenitve hrbta in/ali pomanjkanja vadbe. V obeh primerih se hrbtenica postopoma izgublja svojo prožnost in gibljivost. Prevelika ali stalna obremenitev medvretenčnih ploščic lahko povzroči izliv tekočine iz njih, kar zmanjšuje razdaljo med ploščicami in povzroča trenje ter lahko vodi do ukleščenega živca ali celo uničenja medvretenčnih ploščic.

Rešitev pri dolgotrajnem sedenju

Med sedenjem na teh stolih se mišice neprestano aktivirajo in krepijo, kar je ključno za ohranjanje zdrave hrbtenice. Aktivno sedenje na stolu SpinaliS tudi pomaga ohranjati vezi prožne in elastične, kar prispeva k boljšemu zdravju hrbtenice.

Sedenje in obremenitev hrbtenice

Prekomerna obremenitev hrbtenice med sedenjem pogosto prehaja na medvretenčne ploščice, saj se mišice in vezi sprostijo. To pa povzroči povečanje obremenitve in pritiska na medvretenčne ploščice. Slaba drža med sedenjem lahko še dodatno poveča obremenitev. Zaradi dolgotrajnega sedenja in nedelovanja mišic ter vezi postanejo ti deli hrbtenice oslabljeni in manj aktivni. To pa povzroča večjo obremenitev drugih delov hrbtenice, ki morajo prevzeti to breme, kar lahko vodi do poškodb.

Recent Posts