Začnite uporabljati vrhunski plinski žar


Plinski žari so najbolj aktualni od pomladi do jeseni, čeprav so seveda lahko uporabnini tudi v zaprtih prostorih vso sezono, če imajo varovalo in so posebej za to izdelani. V nasprotnem bi morali imeti okna vedno med peko odprta. Njihova največja prednost je, da so premični in se zelo hitro segrejejo, tako da nam na peko ni treba dolgo čakati. Kakovostne in uporabne plinske žare dobite na tej povezavi https://furlan.si/prodajni_program/plinski-zari/, kjer si jih oglede in tudi naročite kar iz vašega naslonjača. Dostava je hitra in zanesljiva, vi pa boste lahko razveseljevali vašo družino in prijatelje s kuharskimi mojstrovinami z žara. Vsakdo namreč pozna okus jedi z žara, ki je nepozaben in ga lahko okušamo prav vsak dan.

Zakaj so vrhunski plinski žari najboljša izbira?

Vrhunski plinski žari so del ponudbe podjetja Furlan, ki so izdelani po najnovejših kakovostnih in oblikovalskih trendih. Žari so namenjeni peki vseh vrst hrane, pa naj bo mesna, rastlinska ali pa na primer sir. Ker ima plin enakomeren ogenj in kovinsko ploščo, ki je enakomerno segreta ves čas, se bo hrana res dobro in okusno zapekla, da bo hrustljava, kot še nikoli.

Pečete lahko zelo hitro, kot je to japonski stil na primer, kot vok, ali pa počasi, da se hrana omehča in potem še zapeče. Plinski žar ima izjemno prednost, da se zelo hitro segreje in je pripravljen na peko že v nekaj minutah.

Zato so plinski žari uporabni vsak dan, celo večkrat na dan, da imate vedno pripravljen okusen, vrhunski in svež ter topel obrok, ne glede na to, kje ste.

Plinski žari so tako preprosti za uporabo in varni, da jih lahko uporabijo vsi, izkušeni kuharski mojstri, kot tudi začetniki in vsi drugi navdušenci nad hrano z žara. Peka ne more spodleteti, ker se da vse nadzorovati. Plin lahko privijate ali zmanjšate po potrebi, če se hrana tlačne preveč hitro peči in v trenutku se bo temperatura spremenila, hrana pa bo super spečena.

plinski žari

Kateri plinski žari so na voljo?

Namizni žari

Kakovostni plinski žari so lahko namizni, da jih položite na katero koli ravno površino, bodisi zunaj, v lopi, v odprti garaži, na vrt ali terasi in v domu, če ima varovalo. Za notranjo uporabo nujno preverite, da ima varovalo proti uhajanju plina in da je namenjen za notranjo uporabo, ker niso vsi. Če ga boste uporabljali zunaj, pa je dobro, da ima tudi ščitnih proti vetru, da boste lažje pekli. So lahki za prenašanje in jih hitro pospravite, če jih ne potrebujete.

Samostojni žari z nogami

Samostojni plinski žari, ki imajo lastne noge, so izjemno praktični, da jih postavite kamorkoli si želite in jih vzamete s sabo na počitnice. Ne potrebujete nobene mize ali podlage. Zelo so priročni za prenašanje, ker so majhni in lahki ter zložljivi. Noge enostavno namestite na žar in že stoji, priklopite plinsko bombo in že lahko pečete v nekaj minutah.

Plinski-zari

Samostojni žari z dodatki

Samostojni plinski žari imajo lastne noge ali omarico, lahko imajo tudi poličke za odlaganje ali predale. Noge so dovolj dolge, da je peka udobna in vas ne bo bolel hrbet, ker so ravno prav visoki. Poličke pa pridejo prav za odlaganje hrane in kuharskih pripomočkov, če ste kje na prostem v naravi in ni ničesar pri roki. V naravi je dobro, da imate koli žara zaščitni pokrov proti vetru oziroma smetem, ki jih nosi veter, da vam ne pada na hrano. Tako boste tudi zaščitil okolico pred brizganjem maščobe, kar se lahko dogaja med intenzivno peko.

Uporabljate lahko katero koli velikost plinske bombe. Na razpolago so 3, 5 ali 10 kilogramske. Majhne so lažje za prenašanje in vzamete jih lahko s seboj na potovanje, držijo pa lahko tudi dva meseca ali več, odvisno je od intenzivnosti peke.

 

Recent Posts