Plišaste igrače za velike in male otroke


Plišaste igrače niso šle nikoli iz mode, ker jih otroci naravnost obožujejo. Tukaj so številne plišaste igrače za vse otroke, velike in male. Vsak otrok si izbere eno, ki je njegov prijatelj in domišljijski partner in to igračo ima toliko časa, da se je ne naveliča, kar lahko traja precej let ali pa povsem ne razpade in takrat joka, kot bo zgubil nekaj zelo dragocenega. Sam igrača ni pomembna, ampak vsa doživetja in čustva, ki jih je otrok doživel ob tej igrači. Vse zgodbe, ki ji jih je zaupal in vse skrivnosti, ki jih je za sebe obdržala ta igrača.

plišaste igrače

Izberite kakovostne plišaste igrače

Kakovostne in lepe plišaste igrače morajo zadostovati strogim kakovostnim standardom. Morajo biti narejene iz prijaznih materialov in barv do otroka ter okolja, torej ne smejo biti škodljive ali strupene. Če ima to igrača označeno, potem je že prava. Plišaste igrače so zelo različne med seboj. Največkrat gre za imitacijo domačih in divjih živali, kot so medved, zajec, mačka, pes, tudi druge živali in domišljijske živali. Pomembno je, da so mehke, dlakaste, imajo velike, prijazne oči in so barvno otroku blizu.

Nekatere plišaste igrače so majhne in ljubke, druge so velike in tudi ogromne, veliko večje od otroka. Otroci imajo radi prav vse ne glede na njihovo velikost, Če so manjši, pa jih seveda nosijo s seboj in ponavadi jih nikoli ne pozabijo. Za tako igračo je res najbolje, da jo izbere kar otrok sam. Gotovo ga poznate, vendar se lahko tudi zmotite pri njegovem okusu in mu bo všeč nekaj, kar si ne bi mogli misliti.

Kako otrok izbira igračo

Kaj bo otrok izbral, je seveda odvisno tudi od družbe ter medijev, kaj propagirajo in kaj je popularno, to si otrok tudi želi. Nekateri pa so malo izven okvirjev, pa hočejo nekaj posebnega za sebe. Ustrezite jim, ker je to njihova igrača. Kupite mu virtualnega prijatelja.

plisaste-igrace-1

Otroci so različni. Eni se navežejo samo na eno igračo in druge uporabijo občasno ali sploh ne. Drugi pa imajo celo zbirko pliškotov, pravi živalski vrt ali družino, s katero se pogovarjajo in jim pripisujejo različne vloge ter lastnosti in seveda imena. Vsako igračo dobro poznajo in se do nje obnašajo, kot bi bila živa. Otok med domišljijo in realnostjo namreč ne loči do najstništva.

Otrok bo igračo izbral glede na intuicijo in izključno s čustvi. Ta pa delujejo na podlagi nezavednega. Vse, kar je izkusil do tistega trenutka in videl, doživel ter vsrkal v sebe, bo združil in videl v eni igrači, katero bo hotel imeti za vsako ceno. Zanjo bo skrbel in se obnašal, kot bi bila del družine. S tem bo vadil socialne veščine in se pripravljal na odraslo dobro, ker se otrok uči vedno samo skozi igro. To si bo zapomnil, udarce in zmerjanje pa ne oziroma ga bo le strah. Zato naj bo otroštvo vašega otroka lepo in samozavestno, da se bo lahko razvil v dobrega in sposobnega človeka.

Plišaste igrače so del njegovega otroštva in življenja in se mu bodo za vedno vtisnile v spomin. Nekateri jih obdržijo vse življenje za posmrtnin na srečno otroštvo in na vas – starše.

Recent Posts