Po D vitamin kar na slovensko obalo!


apartmaji ankaran
Slika je simbolična

Na slovenski obali imate kar nekaj lokacij, ki so kot nalašč za preživljanje umirjenega in sproščujočega oddiha. Na voljo vam je tudi zelo veliko turističnih nastanitev, med katere spadajo tudi apartmaji Ankaran, ki se jih lahko najame po precej ugodnih cenah, še posebej če se v te kraje odpravljate izven glavne turistične sezone. Ankaran velja za eno izmed najbolj mirnih destinacij na slovenski obali, kjer boste lahko uživali vsi, ki imate radi tople poletne dni, toplo morje in veliko prostora za različne aktivnosti na prostem. V kolikor boste na soncu preživeli več ur, boste dobili precejšnjo dozo D vitamina, ki je zelo pomemben za naše zdravje. Nekateri pravijo, da bomo dobili največ D vitamina, če se bomo pojavili na soncu prav v poletnih mesecih. Nismo prepričani, ali ta podatek drži, zato bi bilo morda najbolj pametno, da to preverite še kje drugje v kolikor bi radi dobili 100% natančno informacijo. Kakorkoli že, po D vitamin vam ni treba v tujino na tuje plaže, saj ga boste lahko veliko dobili kar pri nas v Sloveniji.

Kam vse se še lahko odpravite na slovenski obali?

Slovenska obala ponuja precej zanimivega. Večina Slovencev meni, da je slovenska obala dolgočasna, mnogi so mnenja, da je morje pri nas preveč umazano oz. nezanimivo… Vse to seveda ne drži, saj lahko tudi na slovenski obali najdemo kotičke, kjer je zelo lepo morje in zelo lepo urejene plaže, kjer se lahko poleti v miru kopamo in sončimo. Najlepše plaže pri nas na slovenski obali so v Kopru, Ankaranu, na Debelem rtiču, v Izoli in Portorožu. Kar nekaj je plaž, ki so zelo lepo urejen, poleti je voda topla in čista, zato zares ne vidimo razloga, zakaj bi se slovenske obale tako zelo izogibali.

slovenska obala
Slika je simbolična

Po našem mnenju je najlepša plaža v Izoli in sicer v Simonovem zalivu, kjer je zares prijetno vzdušje skozi celotno poletno sezono. Svetujemo vam, da se tja odpravite dovolj zgodaj, da boste našli primerno parkirno mesto, saj je število teh precej omejenih, ostala parkirišča pa se nahajajo precej daleč stran. Prednost hitrega prihoda na to plažo je tudi v tem, da si boste lahko izbrali čim bolj primerno mesto na plaži, saj kasneje, ko bo plaža že precej polna te možnosti ne boste imeli več. Ta plaža je poleti zelo zasedena, še posebej v glavni sezoni, zato ni dobro, da pridete med zadnjimi.

Zelo priljubljena je tudi plaža v Portorožu, ki je tudi zelo velika oz. dolga. V Portorož vsako leto pride veliko število Slovencev, ki bi radi uživali ob pogledu na morje in ob pitju kakega dobrega coctaila v enem izmed barov. Le teh je v Portorožu ogromno, kar priča o tem, da je Portorož med turisti zares zelo priljubljena lokacija, saj so ti lokali poleti nabito polni. Letos je zaradi korona virusa sicer situacija bila nekoliko drugačna, toda ta situacija se bo verjetno kaj hitro umirila in turisti bodo ponovno zavzeli svoja mesta na plaži in v bližnjih lokalih.

Kakšne so cene apartmajev na slovenski obali?

Na slovenski obali lahko najamete hotelske sobe, apartmaje, hostle in ostale turistične nastanitve. Naprimer apartmaji Ankaran so zelo priljubljeni, kot tudi apartmaji v Kopru, Piranu, Portorožu itd. Cene apartmajev se običajno v glavni turistični sezoni gibljejo nekje okoli 100€ na noč. To je groba ocena in seveda so lahko odstopanja od te cene precejšnja, je pa to podatek, ki vam lahko služi kot nekakšno povprečje, da boste lažje razumeli, koliko bo potrebno odšteti za nastanitev pri nas.

apartmaji na slovenski obali
Slika je simbolična

Lahko rečemo, da cene niso ravno najbolj ugodne. Naprimer apartmaji Ankaran držijo cene, ki so kar primerljive s cenami apartmajev na Hrvaški obali ali drugod po Evropi. To je sicer zelo zanimivo, ampak tako pač je. Očitno tudi najemodajalci v Sloveniji znajo dobro oceniti svoje nepremičnine, ki jih oddajajo v najem in po našem mnenju je tako tudi prav. Seveda neka meja mora obstajati, toda vsekakor ne smemo pričakovati, da bomo samo za nekaj evrov lahko dobili dober apartma, kjer bomo lahko maksimalno uživali naš oddih. Turizem je od vedno bil neke vrste luksuz in to se v praksi kaj dosti ni spremenilo niti do danes.

Apartmaji v Sloveniji držijo cene, še posebej sedaj, ko so najemodajalci videli, da se zelo veliko Slovencev odloča, da bodo svoj dopust preživeli kar doma in se zaradi korona virusa ne bodo odpravili v tujino. To je zelo pomembno dejstvo, saj to najemodajalcem pove, da bo povpraševanje po apartmajih v Sloveniji precej večje, kar pa odpira možnosti za dvih cen turističnih nastanitev. Verjamemo, da je to normalen pojav, vseeno pa bi pričakovali, da bodo najemodajalci vsaj malo prizanesljivi in cen ne bodo spreminjali, kajti gre za težke čase in verjamemo, da moramo vsi stopiti skupaj, če želimo poskrbeti, da bomo prebrodili to krizo, ki je nastala v letošnjem letu.

Recent Posts