Šolske torbe, ki razbremenijo hrbet vaših otrok


Šolska torba je nepogrešljiv spremljevalec vsakega učenca. Kljub temu da na prvi pogled deluje kot preprost predmet, lahko njena pravilna izbira močno vpliva na otrokove učne rezultate, predvsem pa dobro počutje. Eden najpomembnejših vidikov šolske torbe je njena ergonomska zasnova. Teža torbe ne sme presegati določenega odstotka telesne mase učenca, saj lahko pretežka torba povzroči bolečine v hrbtu ter druge telesne težave. Pri izbiri šolske torbe je zato ključno upoštevati udobje otroka, ki posledično vpliva tudi na njegovo rast in držo.

 

Prostorne, praktične in vzdržljive

Dobri razporeditvi prostora in predalov v šolski torbi sta ključni za lažje shranjevanje šolskih potrebščin in predmetov za prosti čas. Raznolikost predalov in žepov omogočata urejenost in lažje iskanje potrebnih stvari. Mapa ali razdelki za posamezne predmete pa lahko pomagajo ohraniti red in zmanjšati možnost, da se šolska gradiva poškodujejo. Kakovost materialov, iz katerih so, izdelane šolske torbe, prav tako igra pomembno vlogo. Trajnejše šolske torbe lahko prenesejo večjo obremenitev in zdržijo več let uporabe. Pri izbiri šolske torbe je torej pametno razmisliti tudi o tem, iz kakšnega materiala je narejena, ter o vplivih materiala na okolje in se tako raje odločiti za trajnostne in reciklirane šolske torbe. To bo vplivalo tudi na lažje čiščenje šolske torbe, kajti ne pozabite, da je pomembno, da omogočajo tudi enostavno čiščenje. Poleg tega je dobro paziti, da v torbi ni ostankov hrane ali pijače, ki bi lahko povzročili neprijetne vonjave ali madeže.

Idealna šolska torba se torej prilagaja različnim potrebam učenca. Nekatere torbe imajo na primer odstranljiv predel tudi za prenosnik, kar je koristno za dijake ali študente. Prav tako je dobro premisliti o možnostih prilagajanja velikosti torbe glede na količino gradiva, ki ga učenec nosi. Zelo priporočljivo je, da so šolske torbe oblikovane z mislijo na držo in zdrav razvoj otroka, torej je priporočljivo, da so ergonomsko oblikovane.

 

Inovativni slovenski produkt – šolske torbe na kolesih

Za razbremenitev hrbta otroka in posledično razbremenitev nošenja težkega bremena je poskrbel slovenski inovativni produkt RollJet. Rolljet je torba na kolesih, ki jo je izumil Tomaž Ham. Isti strokovnjak, ki je razvil tudi medicinski pripomoček, namenjen ljudem, ki se soočajo z bolečinami v hrbtu ali imajo težave s hrbtenico – SpinaliS. Stol SpinaliS je marsikoga rešil bolečin v sedečem položaju. Sedaj pa je možno hrbtenico zaščiti, še preden bi lahko prišlo do poškodb. Prenašanje težkega bremena je s torbo na skiroju preteklost. Tako ne bo trpela več samo vaša hrbtenica, temveč bo vaše celotno telo razbremenjeno dodatne teže. Ob izdelavi in načrtovanju torbe na kolesih, Rolljet, so vnaprej razmišljali o vsaki malenkosti. V mislih so imeli glavni cilj – kako razbremeniti otroke nošenja težke šolske torbe.

Skiro oz. šolska torba na kolesih je lahko obvladljiva, saj jo lahko tako odrasli kot tudi otroci obvladajo že v nekaj minutah. RollJet je primeren tako za otroke kot tudi odrasle, saj ni samo zabavno in priročno prevozno sredstvo, temveč omogoča tudi praktično shranjevanje in prevažanje poslovnih, šolskih ali osebnih pripomočkov. Šolske torbe na kolesih lahko uporabljate v šoli, službi, po mestu ali celo na potovanju. Rolljet se na potovanju izkaže kot odlična rešitev, saj vas ne ovira pri hitrosti, temveč vam nudi hitro premikanje po ulicah in razbremenjen ogled mesta. Nenazadnje je odličen izbor tudi kot športna torba, saj je njegova deska izjemno prožna in močna.

 šolske torbe

Kako izbrati pravilno šolsko torbo Rolljet?

Izbor torbe je odvisen od starosti otroka. Šolska torba RollJet Air, ki tehta le 1,08 kg in ima prostornino 22 l, je priporočljiva za prvo triado. Za drugo triado pa je najbolj priporočljiv model šolskih torb D-bag, ki tehta 1,4 kg in ima prostornine 32 l. Torbe, so narejene iz kakovostnih, vzdržljivih materialov in imajo 1 leto garancije. Sicer so že oblikovane kot lahke, prostorne, vzdržljive in imajo zračno hrbtišče, vendar vseeno izberite tudi takšno, ki ima še odsevnimi materiali, saj omogoča vidnost v temi. Torbe so močnejše zaradi kakovostnih in trajnih materialov, kar posledično prispeva tudi k temu, da so dovolj stabilne in se z lahkoto pritrdijo na RollJet. Ne pozabite še, da tudi vaš okus šteje, saj je izbor šolske torbe odvisen tudi od izgleda in kvalitete torbe.

Šolske torbe na kolesih bodo vašega otroka razbremenile, saj ne bo več prenašal na svojem hrbtu nepotrebne teže. Pravilno izbrana in urejena torba lahko pomembno prispeva k splošnemu učnemu uspehu in dobremu počutju učenca. Zato je vredno nameniti nekaj časa in premišljenosti pri izbiri ter vzdrževanju te nepogrešljive spremljevalke vsakega šolarja.

V poplavi električnih skirojev je veliko ljudi mnenja, da so električni skiroji za otroke in odrasle prihodnost. Vendar če se vprašamo, kaj je bolj naravno oz. posledično tudi neodvisno od drugega vira energije, razen človeka, ki ga upravlja, je to skiro, poganjan z nogo. Če niste prepričani ali bi bila torba na kolesih primerna za vas, mikajo pa vas njene prednosti, je najbolje, da izkoristite brezplačni tedenski preizkus in preverite, kako se lahko poslovne ali šolske torbe na kolesih, vklopijo v vaš način življenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts