Ideja za izlet: Menina planina


Menina planina je zagotovo odlična ideja za sobotni ali nedeljski izlet, primeren pa je tudi za družine z mlajšimi otroci. Menina planina se nahaja na Štajerskem koncu Slovenije. Menina planina je dobila ime po menihih iz gorenjskega samostana, ki se imenuje sicer Benedikt. Menina planina je primerna za obisk tako v poletnem kot tudi v zimskem času, je pa potrebno poudariti, da v zimskem času, na Menini zapade kar nekaj centimetrov snega, zato se morate na njo odpraviti s pomočjo krpelj, ki omogočajo lažjo hojo po snegu. Menina penina je visoka kar 1508 in se ponaša z naslovom največjega vrha na kraški planoti. Menina planina je dostopna iz kar nekaj različnih smeri, saj se na njo lahko odpravite iz vasi Golica, ki leži v Tuhinjski dolini, iz Črnivca ali pa iz Gornjega Gradu.

menina planina

V kolikor želite svoje male nadobudneže odpeljati na izlet v naravo je Menina planina zagotovo lahko na vašem seznamu. Pot do vrha ni tako zelo zahtevna, ponuja pa čudovite razglede, ko vrh na koncu tudi dosežete. Za otroke bo pot zagotovo zanimiva, saj bodo srečali veliko živali na poti do vrha, za tiste, ki živijo pretežno obkroženi s stavbami, je to zagotovo priložnost za spoznavanje narave in vsega, kar nam le-ta lahko ponuja. Menina planina je lahko osvojena tudi, če imate še vedno otroka v vozičku, saj je pot izjemno položna in široka. Čas, ki ga boste v povprečju potrebovali da dosežete cilj je približno eno uro, če upoštevamo, da je tempo otrok nekoliko počasnejši, seveda pa se radi ustavijo da pogledajo malo naokrog.

menina-planina-1

Na vrhu vas bo pričakala koča oziroma Dom na Menini, ki se nahaja na velikem travniku, dom pa ponuja tudi nekaj igral za otroke, da se lahko med obiskom malo zamotijo. Poudariti pa je potrebno, da je dom odprt zgolj med vikendi in prazniki, v poletni sezoni, ko pričakujejo nekaj več gostov in obiskovalcev. Menina planina in njen dom ponujajo tudi kar nekaj domačih dobrot, s katerimi se lahko okrepčate in posladkate na vrhu doseženega cilja.

Recent Posts