Kateri so najboljši izleti po Sloveniji?


najboljši izleti po sloveniji

Slovenija je majhna dežela, ki nas s svojmi lepotami očara povsod kamor gremo. Šolske počitnice so idealen čas, da se odpravimo na raziskovanje te naše čudovite pokrajine. Najboljši izleti po Slovenijii so po celi deželi, mi pa smo vam za lažjo odločitev izbrali nekaj najzanimivejših.

Idrija – je majhno mesto z bogato dediščino. Najbolj znana je po rudniku živega srebra in idrijski čipki, ponuja pa tudi veliko aktivnih doživetij v naravi v globalnem Geoparku Idrija. Po raziskovanju živosrebrne Unescove dediščine, se lahko okrepčate z edinstveno kulinarično dobroto – idrijskimi žlikrofi.

Piran – je najlepše obmorsko mesto, za katerega pravijo, da je zraslo na soli. Sečoveljske soline, so gotovo vredne pozornosti, ko se boste odločali, kateri so najboljši izleti po Sloveniji. Očarljivo in romantično mestece vam ponuja veliko kulturnih znamenitosti, meddrugim lahko obiščete eno izmed tradicionalnih oljarn.

Ajdovščina – malo mestece na goriškem ponuja več, kot se zdi na prvi pogled. Po sprehodu po učni poti do izvira reke Hubelj, se lahko v centru mesteca posladkate z najboljšim sladoledom v Vipavski dolini. Lansko leto pa je Ajdovščina prvič gostila tudi čokoladni festival. Čokolada je gotovo pokazatelj kateri so najboljši izleti po Sloveniji.

Bled – kraj s cerkvico na sredi jezera, velja za najbolj turistično mesto pri nas. S svojo lepoto privablja mnoge turiste, ki jih nikoli ne pusti ravnodušne. Po romantičnem sprehodu okrog jezera, se lahko posladkate s svetovno znano blejsko kremšnito.

Rogla – je znana predvsem po smučišču, ki ga vsako leto obišče veliko turistov. Veliko aktivnosti pa ponuja tudi v drugih letnih časih. Lahko se sprehodite do čudovitih Lovrenških jezer ali pa se podate na kakšno drugo adrenalinsko razvejano pot. V bližini lahko obiščete tudi nekdanji kartuzijanski samostan, Žičko Kartuzijo, ki bo zanimiv tudi za otroke.

najboljsi-izleti-po-sloveniji-1

Lipica – s prostranimi pašniki in mnogimi sprehajalnimi potmi ponuja veliko aktivnosti v naravi. Poleg druženja z Lipicanci in vožnje s kočijo, vas v kobilarni Lipica čaka kulinarično doživetje na terasi Karsolicious.

Velika Planina – še ena izmed najbolj turističnih točk pri nas.  S svojo čarobnostjo očara tudi majhne otroke, da hitro pozabijo koliko poti so prehodili do vrha, preden so se lahko okrepčali z okusnimi žganci in domačim kislim mlekom.

Kranjska gora – s svojo okolico ponuja veliko možnosti za rekreacijo, vse od pohodništva, do kolesarjenja. Povzpnete se lahko na slap Peričnik, občudujete naravni rezervat Zelenci ali pa se osvežite v jezeru Jasna.

Ljubljana – eno najlepših evropskih mest ponuja veliko. Sprehodite se lahko po starem delu mesta, se zapeljete z ladjico po reki Ljubljanici in si privoščite kosilo s pogledom na grad. Izlet lahko zaključite z obiskom enega izmed muzejev.

Štanjel – najboljši izleti po Sloveniji v tem letnem času, so izleti po Krasu. Večkrat spregledana, a vsekakor vredna obiska, je srednjeveška kraška vasica s čarobnim Ferrarijevim vrtom. Izlet zaključite z rezino kraškega pršuta in kozarcem dobrega vina.

Prekmurje – regija v Sloveniji, ki je tako zanimiva, da jo boste gotovo obiskali večkrat. Mlini na muri, otok ljubezni, cerkev v Odrancih, hiša orhidej, energijske točke ob Bukovniškem jezeru, največji slovenski grad Grad in pridelovalnica bučnega olja, so le nekatere zanimive točke, zaradi katerih je Prekmurje vredno obiskati.

Recent Posts