Prodajte odpadne kovine, namesto, da jih odvržete v naravo!


Obdelava kovin je dan danes vse bolj prisotna. Z raznimi kovinami se ukvarjajo tako v manjših delavnicah kot tudi v večjih podjetjih. Vse bolj razširjena obdelava pa pomeni, da so razširjeni tudi kovinski odpadki, ki so za naravo čedalje bolj škodljivi. Odpadne kovine zato podjetjem predstavljajo največjo težavo, a ta se lahko kaj zlahka reši. Ste vedeli, da je danes odkup železa in ostalih kovin popolnoma enostaven? Naj vam razložimo, zakaj.

Prednosti odkupa železa

Prva in glavna prednost, da se odločite za odkup železa je ta, da se vam v prihodnje ne bo več treba ukvarjati z vprašanjem: kam z vsem odpadnim železom. Gre za rešitev, ki je primerna predvsem za tiste, ki delujejo v panogi kleparstva, struženja ali na kateremkoli drugem področju obdelovanja kovin in se jim odpadna kovina redno kopiči pred delavnico.

S to rešitvijo boste poskrbeli za nepotrebne odpadke in omogočili, da vzdržujete stalno organizacijo podjetja. A to ni edini razlog, zakaj je tovrstna odločitev dobra.

Odkup železa
Odkup železa je odlična rešitev, da se znebite odpadnega železa in naredite nekaj dobrega za okolje.

Prodaja železa tudi dobičkonosna?

Z naraščanjem cen in pomanjkanjem materialov, je namreč tudi cena odpadnih kovin poskočila. To pomeni, da lahko po novem za 1000 kilogramov odpadnega železa dobite več denarja. Splošno pomanjkanje je namreč povzročilo, da se cene trenutno gibljejo nekje med 200 in 300 evri na tono materiala. Torej se lahko znebite odvečnih odpadkov in ob tem še dobro zaslužite, kar je super, mar ne?

Cena je seveda odvisna od več dejavnikov in se določa individualno. Za odkup železa je med drugim pomembno, da je železo kakovostno, v dobrem stanju in ustrezne teže. Tukaj so potem še dodatne storitve, ki vključujejo na primer rezanje večjih predmetov in podobno. Po navadi se za končno vrednost železa dogovori po ogledu odpadkov in pregledu odlagalnega mesta. A ne glede na to, je odkup železa skorajda v vseh pogledih dobra odločitev za vsako podjetje, posameznika ali delavnico.

Odkup možen za vso opremo ter manjše in večje količine

Poleg tega se v podjetju Krizant potrudijo, da se približajo vsaki stranki in za odkup železa nimajo nekih posebnih omejitev. Ekipa je pri svojem delu natančna in vestna, zato proces odvoza poteka hitro in brez težav.

Prednost pa je tudi ta, da lahko pri njih brez skrbi prodate skorajda vso kovinsko opremo. Odkupijo namreč vse od vrtnih orodij do starih ograj, ostružkov, kmetijskih orodij, zlitin, železnih radiatorjev, okovij in delov delovnih strojev. Manjše količine železa lahko stranke pripeljejo same, v kolikor pa gre za večji odkup železa, pa v podjetju uredijo tudi ustrezen prevoz.

Kaj se zgodi z vsem odpadnim železom?

Ob tem se verjetno sprašujete, kaj pa naredijo v podjetju Krizant z vsem odpadnim železom. Tukaj je potrebno poudariti, da je železo kovina, ki ima skorajda neomejeno življenjsko dobo. To pomeni, da se jo lahko reciklira več tisočkrat in bo še vedno ohranila svoje kemijske in mehanske lastnosti. Zaradi tega je odkup železa odlična poteza za nadaljno obdelavo. Na ta način se tudi v odkupnem podjetju železni odpadki ne bodo zadrževali, ampak se bodo porabili naprej.

Z odkupom železa lahko prispevate k ohranjanju okolja

Prav tako železa ne bo potrebno predelovati od začetka, saj bo z odkupom materiala železo že v določeni obliki. S tem se poskrbi tudi za to, da se ne porabi preveč energije za predelavo. Železo se namreč v naravi ne nahaja v čisti obliki, temveč ga sestavlja več primesi, ki jih je potrebno odstraniti z agresivnimi proizvodnimi procesi. Pri predelavi železa se tako porabi ogromno energije, kar v tem primeru ne bo potrebno. Odkup železa torej prispeva tudi k varčevanju z energijo in ohranjanju okolja.

Če potegnemo pod črto vse zgoraj naštete prednosti, je torej zmotna misel, da je odkup starega železa zamudno in nesmiselno opravilo. Podjetjem, ki se ukvarjajo z odkupom kovin se zdi bolj nesmiselno le to, da številni še vedno odpadno železo odvažajo na deponije ali ga zastonj prepustijo osebam, ki pokažejo zanimanje za odkup. Kaj pa vi? Smo vas že prepričali, da se odločite za odkup železa?

V kolikor še ne, vam zagotavljamo, da tovrstnih odpadkov ne boste več morali dolgo kopičiti. Če se vam jih bo nabralo preveč, boste morali sčasoma celo plačati, da jih nekdo odpelje. Prepustite se torej, da vam v podjetju Krizant pomagajo in vas rešijo teh tegob. Če se odločite za njih, boste zagotovo prejeli ustrezno celovito storitev, ne samo odkup železa, temveč tudi hiter in varen odvoz. Svetujejo tudi, kako odgovorno ravnati z odpadki, da bodo delovni prostori vedno urejeni. Več informacij na Facebooku.

odkup železa
Vas zanima odkup bakra? Cena za kg se razlikuje od primera do primera.

Odkup možen tudi za ostale kovine

Na voljo pa so tudi za vse tiste, ki se ne ukvarjajo z obdelavo železa, ampak z obdelavo ostalih kovin. Ponujajo namreč tudi odkup kovin. Kaj vse pa torej spada pod odpadne kovine?

Med najpogostejšimi odpadnimi kovinami je vsekakor železo, katerega odkup smo opisali zgoraj. Poleg železa pa so med pogostimi odpadnimi kovinami tudi jeklo, cink, medenina in različne litine. V primeru litin je kovini dodan ogljik, kar pomeni, da poznamo tri variacije litin: sivo, belo in tempirano litino. V večini primerov vključuje litina težko oziroma masivno, mešano železo, pločevino in ostružke.
V primeru medenine pa gre za bolj prestižen in baročni kos kovine. Medenina je namreč zlitina, ki jo sestavljata pravo razmerje bakra in cinka, na trgu dosega srednje visoke vrednosti in se jo da v popolnosti reciklirati.

A to še ni vse, v podjetju Krizant odkupujejo tudi različne vrste bakra. To je kovina rdečkaste barve, ki jo krasi visoka toplotna in električna prevodnost.

Lahko torej rečemo, da skorajda ni kovine, za katero v podjetju Krizant ne bi imeli ustrezne rešitve. Odkupijo tako novejše in bolj prestižne kovine kot tudi starejše in slabše, manj kakovostne kovine. Kako pa poteka odkup kovin in zakaj se odločiti za to storitev?

Kovine se vrnejo nazaj v okolje

Tako kot v primeru železa, je tudi pri ostalih kovinah potrebno poudariti, da bo odkup kovin poskrbel za to, da boste imeli eno skrb manj pri vašem poslu. Gre za storitev, ki poskrbi za to, da se kovine vrnejo v okolje v želeni in očiščeni obliki. Na ta način se poskrbi za stalno kroženje kovine na trgu. Prav tako pa tudi kovine v postopku reciklaže ohranijo vse lastnosti, zato se ponovno prispeva k ohranjanju okolja.

Ustvarite lahko torej lepši jutri za svoje otroke in z reciklažo delovnih odpadkov zmanjšate onesnaževanje ozračja. V podjetju Krizant zagotavljajo, da bo prav vsak kos, ki ga boste namenili reciklaži, romal na pravo mesto.

Kolikšna je za odkup bakra cena za kg?

A tudi to še niso vse prednosti. Tudi cena v primeru ostalih odpadnih kovin je več kot poštena. Za svojo ekološko osveščenost boste torej tudi v tem primeru ustrezno nagrajeni. Cene za odkup kovin ter odkup bakra cena za kg se gibljejo od 0,30 centov naprej. Torej za tono materiala lahko dobite okrog 300 evrov. Se pa tudi tukaj cena določi individualno in glede na stanje kovine, torej kakšne teže je kovina, kakšna je čistoča in ohranjenost kovine.

Pri tem je potrebno poudariti, da je vrednost blaga znana prodajalcu že vnaprej in se določi pred samim odkupom. Prav tako so vsi pripomočki pri ocenjevanju odpadnih kovin ustrezni in pošteni. Vse tehtnice in ostali merilni pripomočki, ki jih uporabljajo pri delu so namreč kalibrirani in pokažejo točne vrednosti. Strokovnjaki v podjetju prav tako podrobno pregledajo vsak kos in določijo najbolj pošteno ceno, takšno, ki je v prid kupca in prodajalca.

Za koga je primeren odkup kovin?

Ste ob tem mnenja, da sami nimate primernih kovin za odkup? Lahko vam zagotovimo, da so za odkup v podjetju Krizant primerne praktično vse kovine. Odkupujejo namreč vse vrste kovin, hkrati pa poskrbijo tudi za odvoz in razrez vseh elementov.
Večina njihovih strank so majhna, srednja in velika podjetja, katerih glavna storitev je obdelava kovin. Seveda pa poslujejo tudi z manjšimi podjetji, vrtci, šolami, ustanovami, pa tudi trgovinami in posamezniki.

odkup železa

Kako poteka odkup odpadnih kovin?

Sama storitev odkupa odpadnih kovin poteka tako, da se najprej s podjetjem dogovorite o tem, kakšne kovine bi radi prodali ter kakšno količino. Nato se določi termin prevzema kovin. Torej ali jih pripeljete sami, ali pa v podjetju uredijo prevoz. Ko so odpadne kovine prevzete, sledi ocena kakovosti izdelkov oziroma pregled odpadkov. Strokovnjaki s posebnimi napravami temeljito pregledajo vse pripeljane kose. Tukaj se potem določi tudi ali gre za odkup bakra cena za kg, odkup kovin cena za kilogram ali pa odkup železa cena za kilogram.

Ko je cena določena se stranke odločijo če se strinjajo z odkupom kovin pod takšnimi pogoji. V primeru odkupa sledi nato odvoz odpadkov in čiščenje kovin. Po odvozu in plačilu strokovnjaki vse elemente temeljito očistijo in poskrbijo za razrez. Nekateri ponudniki sicer zahtevajo, da stranke vse izdelke in materiale pred odkupom temeljito očistijo same, a v primeru podjetja Krizant to ni pogoj za odkup kovin. Sprejmejo torej tudi neočiščene in nekoliko poškodovane kovine, tako da res ni skrbi ali izgovorov. Ko so odpadne kovine očiščene in razrezane v primerno obliko, se predajo naprej v livarne in železarne. V takšni obliki so odpadne kovine ustrezne za nadaljnjo obdelavo oziroma reciklažo.

Kaj torej še čakate? Kovin ne mečite stran ampak jih dajte v odkup in naredite nekaj koristnega za sebe, za vaše podjetje in za naše okolje. Več o podjetju, ki nudi odkup odpadnih kovin najdete tukaj.

Recent Posts