Zakaj uporabljati slamice za večkratno uporabo?


Okoljska ozaveščenost je vse bolj pomembna. Pomembnost zmanjšanja odpadkov se vse bolj poudarja in hkrati od nas tudi pričakuje. Ljudje smo tisti, ki smo na svet pripeljali ves odpadni material, še posebno kritično je tisto, ki ga uporabljamo zgolj in samo enkrat, nato pa ga odvržemo. Največji problem so zagotovo plastični izdelki, ki onesnažujejo okolje na vseh koncih sveta, iz plastike je narejenih tudi večina izdelkov, ki nam omogočajo hranjenje na prostem, uporabljamo ga za piknike, zabave in podobno. Slamice za večkratno uporabo so zagotovo eden od izumov, ki nam lahko pomagajo pri zmanjšanju odpadkov in varčevanju, hkrati pa tudi vračanju nazaj v okolje.

slamice za večkratno uporabo

Plastični izdelki so sedaj že skorajda preteklost. V večini trgovin lahko dobimo še zadnje zaloge plastičnega pribora, med njimi tudi zelo priljubljene slamice, ki niso v uporabi zgolj doma, temveč tudi v lokalih in gostiščih saj popestrijo marsikateri napitek. Plastične slamice so sprva zamenjale papirnate. S temi sicer tako gostje v lokalih kot potrošniki sami niso bili najbolj zadovoljni, saj se hitro razmočijo in razpadejo, medtem ko so lesen pribor in papirnati krožniki plastične odlično nadomestili. Pa vendar ostaja vprašanje, kako rešiti problem s slamicami. Preprosto. Rešitev za ta problem so slamice za večkratno uporabo. Če dobro pomislimo, je ta rešitev slamic za večkratno uporabo, predvsem v prid vsem gostinskim lokalom, ki so imeli odpadni izmet le-teh največ. Slamice za večkratno uporabo so narejene iz kovine oziroma natančneje jekla, material, iz katerega je izdelan tudi jedilni pribor, ki ga uporabljamo na dnevni bazi.

slamice-1

Slamice za večkratno uporabo so odličen nadomestek plastičnih slamic, ki bodo s časoma popolnoma prepovedane na trgu, ter papirnatih slamic, ki kljub dobremu poskusu vračanja nazaj k naravi in reciklaži niso ravno obrodile sadov, saj so kmalu postale razmočene, puščale pa so sledi tudi v pijači. Tako so slamice za enkratno uporabo iz jekla, istega materiala, kot je naš jedilni pribor odlične za vsakodnevno uporabo, z lahkoto pa jih tudi umijemo, saj so primerne za uporabo v pomivalnem stroju.

Recent Posts