Zeljna juha za hujšanje


Zeljna juha za hujšanje in najboljši recept pred poletjem predstavlja program za hitro izgubo telesne teže. Od drugih diet za hujšanje se razlikuje po tem, da zeljna juha za hujšanje traja samo sedem dni. Obstaja več različic te diete in uporabniki so navdušeni nad rezultati, saj so v nekaj dnevih izgubili od 5 do 8 kilogramov. Ta najboljši recept pred poletjem za zeljno juho je osnova, lahko pa poljubno dodajamo še druga živila, vendar jih moramo zaužiti na točno določen dan v tednu.

Zeljna juha za hujšanje je edina najstarejša in hitra dieta, najboljši recept pred poletjem, pa smo skrbno izbrali in se ga kar se da poenostavili. Dieta z zeljno juho se je pojavila 1950 leta. Takrat se je prvič pojavila v kuharskih navodilih in dobesedno razbila mit o kuhanju juhe, ki traja eno uro. Namreč, če želimo, da zelje in vse ostale sestavine ohranijo vse vitamine in hranljivo vrednost v zelju, bomo to juho kuhali od 10 minut pa nekje do 15 minut, na zmernem ognju oziroma kuhala se bo takrat, ko bo juha zavrela.

Poznamo različne recepte zeljne juhe za hujšanje, mi bomo tokrat uporabili najboljši recept pred poletjem, zeljna juha za hujšanje z zelenim zeljem.

Potrebovali bomo:

– 3 velike čebule, ki jih narežemo na kocke,

– 1 veliko zeleno papriko, ki jo narežemo na rezine oziroma trakove,

– ½ glave zelenega zelja, ki ga nasekljamo,

– 1 do 2 skodelici špinače, oprane in sveže liste špinače,

– 1 vrečko jušne mešanice s čebulo, najbolje posušeno,

– skodelico svežih gob, ki jih nasekljamo,

– 3 paradižnike, ki jih narežemo, ali 1 pločevinko narezanih paradižnikov,

– 8 do 12 skodelic vode,

– 3 goveje kocke z zelenjavno aromo, ali 3 žlice domače vegete,

– česen v prahu, bazilika, koriander, poper, peteršilj in origano.

zeljna-juha-za-hujsanje-1

Priprava:

Juho bomo skuhali tako, da najprej naredimo jušno mešanico z govejimi kockami z aromo zelenjave ter paradižnikom. Ko jušna mešanica zavre, dodamo vso ostalo zelenjavo. Vse skupaj kuhamo na zmernem ognju 15 minut oziroma tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Za popolno prekritje zelenjave lahko dodamo vodo. Ko je zeljna juha za hujšanje že skoraj kuhana, dodamo začimbe in worcestrsko omako za boljši okus.

Program za hujšanje:

  1. Prvi dan zaužijemo, v neomejenih količinah, zeljno juho za hujšanje in sadje ter popijmo veliko vode. Priporočamo črno kavo, od sadja pa lubenico ali melono.

 

  1. Drugi dan pozabimo na sadje in namesto sadja v jedilnik vnesemo še več zelenjave, poleg zeljne juhe, lahko tudi na maslu pečen krompir.

 

  1. Tretji dan si lahko damo duška z sadjem in zelenjavo, ne smemo pa užiti pečenega krompirja.

 

  1. Smo že na pol poti in ljubitelji banan se bodo razveselili četrtega dne. Pojemo vsaj 8 banan, zraven pa lahko popijemo posneto mleko, v neomejenih količinah. Sladic se strogo umikamo.

 

  1. Pripravite si kuhano govedino in zelenjavo, ne smemo jesti krompirja in vsaj enkrat čez dan zaužijemo zeljno juho.

 

  1. Zadnji dan diete lahko skuhamo rjavi riž z zelenjavo, pijte nesladkan sok in vsaj en obrok naj bo zeljna juha. Ne posegamo po kruhu, alkoholu in gaziranim pijačam.

 

Zeljna juha za hujšanje je primerna za hitro izgubo telesne teže in je le za kratkotrajna obdobja. Nam je všeč tudi zato, da si oddahnemo od vsakodnevne nezdrave prehrane oziroma hitre hrane. Zeljna juha za hujšanje je idealni in najboljši recept pred poletjem tudi zato, ker ne zahteva dragih in nenavadnih sestavin in predvsem jo je enostavno skuhati. Če smo je naredili preveč, jo brez skrbi shranimo v hladilniku ali zamrzovalniku.

Dieta je primerna za vse odrasle in predvsem zdrave ljudi, sladkorni bolniki naj te diete ne uporabljajo. Pojavijo se lahko glavoboli ali omotica, saj iz prehrane izključimo vnos ogljikovi hidratov in maščob. Zeljna juha zelo priljubljena v tujini, zvezde v Hollywoodu so nad hitro dieto navdušene, ker je neboleča in zelo učinkovita ter z njeno pomočjo izgubijo moteče kilograme.

Recent Posts