Vzmetnice iz naravnih materialov za boljši spanec


Ljudje naj bi po vseh raziskavah povprečno tretjino življenja preživeli v postelji. To pomeni, da ta čas v postelji porabimo za spanje ali pa le poskušamo zaspati. Ker to seveda ni malo časa, se moramo vprašati, kaj lahko storimo, da kvaliteto spanca izboljšamo. Nekateri ljudje se namreč soočajo z različnimi težavami, ko pride do spanja, ali ne morejo zaspati ali pa se zaradi nepravilnega ležišča ne zbudijo naspani. Ne glede na to, kakšne so vaše splane navade, so pravilne vzmetnice tiste, ki lahko izboljšajo spanec, da se zbudite naspani in polni energije.

vzmetnice

Kaj vpliva na kakovost spanca

Naše telo potrebuje spanec, da se regenerira in napolni z novo energijo, ki jo bomo naslednji dan potrebovali za normalno delovanje. Ampak zaradi različnih dejavnikov, včasih spanec sploh ni tako prijeten in nas spanje zaradi različnih dejavnikov še bolj utrudi, namesto, da bi se zbudili naspani. To pomeni, da se ljudje zbujajo z bolečinami v vratu, hrbtu ali pa ostalih delih telesa. Na kakovost spanja vsekakor najbolj vpliva primerno ležišče in na žalost vsako ležišče ne pripomore k brezskrbnemu in prijetnemu spancu, ki bi bilo tudi zdravju prijazno. Samo ležišče je v grobem sestavljeno iz dna, vzglavnika in prevleke, ki si jih vsak posameznik prilagodi glede na svoje potrebe in navade, da se zjutraj zbudi naspan in brez bolečin.

Skozi zgodovino so ljudje za spanec uporabljali različne vrste ležišč. Taka ležišča so bila velikokrat premehka ali pa tako imenovane ortopedske vzmetnice, ki pa so bile v večini pretrde. Obe vrsti ležišč na telo niso vplivale najbolje, ker se ležišče ni prilegalo obliki hrbtenice in so bili zato pritiski na določenih delih telesa preveliki, kar je lahko povzročalo bolečine. Danes se ljudje največkrat odločajo za ergonomske vzmetnice, pri katerih je najpomembnejša lastnost ta, da se prilagodijo telesu.

Ergonomska vzmetnica, ki zagotavlja kakovosten spanec

Izbira pravilne vzmetnice je eden glavnih pogojev, da je spanec lahko kakovosten. Zato je pomembno, da je vzmetnica narejena iz materialov in na način, da telesu med spanjem nudi največ podpore. Glavna prednost ergonomske vzmetnice je ta, da je narejena iz spominke pene, ki se prilagodi telesu, zato je vzmetnica z ergonomsko podporo nedvomno ena izmed najboljših na trgu. Ker je položaj hrbtenice med spanjem najbolj pomemben, je ergonomska vzmetnica narejena tako, da med spanjem omogoča telesu, da je ne glede na lego v pravilni drži in obenem med spanjem zagotavlja in spodbuja podaljšanje hrbtenice. To sproža rehidracijo medvretenčnih ploščic in vse skupaj ohranja zdravje hrbtenice. Pri ergonomski vzmetnici se zaradi ustrezne podpore zmanjšuje nespečnost. To se lahko kaže v zbujanju čez noč ali pa s težjim uspavanjem. Zaradi tega se ljudje lahko zbudijo neprespani, čez dan pa so posledično še razdražljivi, nervozni in napeti, nazadnje pa tudi njihova koncentracija čez dan ni dobra.

Glede na posameznikovo željo je pomembna tudi izbira pravilne vzmetnice s dimenzijami, ki ustrezajo vsakemu posamezniku. Za otroke, ki še rastejo so primernejše ležišča z manjšimi dimenzijami, po navadi je to vzmetnica dimenzij 90 x 200. Odrasli ljudje pa zaradi večjega udobja raje posegajo po vzmetnicah dimenzij 140 x 200. Ne glede na to, za katero vzmetnico se boste odločili, pa je aktivni zračni sistem Air System tisti ki poskrbi, da bo vaš spanec odličen.

Vzmetnica z aktivnim zračnim sistemom Air System

Pri podjetju Domize so vse vzmetnice narejene po tehnologijo Air System. Ergonomsko vzmetnico izdelano po tem sistemu so izdelali strokovnjaki na področju telesne drže. Pri razvoju teh vzmetnic so se osredotočali na različne aspekte človeške drže in ostalih potreb, ki so pri spanju pomembne. Tako se Air System lahko pohvali s prednostmi, ki zagotavljajo kvalitetnejši spanec. Vse vzmetnice so sestavljene iz posebne zračne pene in štirih dodatnih plasti, ki so med seboj povezane in delujejo prilagodljivo druga drugi. Strokovnjaki so upoštevali morfologijo in krivuljo hrbtenice in izdelali vzmetnico, pri katerii je pritisk na površino telesa majhen. Zaradi tega se posledično sprosti tudi živčevje in mišice hrbtenice. Spominska pena omogoči, da hrbtenica čez noč ostane poravnana, zato se izboljša drža, zmanjšajo pa se tudi morebitne bolečine. Ker je sploh v poletnih mesecih znojenje večje, je pri Air Systemu spominska pena sestavljena iz mikro kapsul. Te mikro kapsule so napolnjene s hladilnim gelom, ki so odgovorne za ustvarjanje svežine.

Da lahko vzmetnica zagotavlja najvišjo mero higiene in varnost pred pršicami, Air System vsebuje posebno filtrirno kopreno iz celuloze, ki je vzdolž stranskega traku vzmetnice opremljena še z medeninastimi očesci. Vse to pripomore k temu, da se zrak iz notranjosti vzmetnice neprekinjeno izmenjava, kar preprečuje nastanek neprijetnih vonjev in zadrževanje vlage. Protimikrobni materiali zmanjšajo prisotnost pršic in plesni v vzmetnici in posledično razvoj različnih alergij.

Vzmetnica proti preležaninam

Ker so vzmetnice s zračnim sistemon Air System zasnovane tako, da ohranjajo pravilno držo in sproščajo kontaktni pritisk na površini, so certificiran pripomoček proti preležaninam. Ljudje, ki dalj časa ležijo, so močno podvrženi silam trenja in raztezanja. Zasnova tehnologije Air System omogoči, da se sile, ki delujejo na kožo zmanjšajo in povzročijo manj škode v globokem tkivu. Toplota in vlaga se po podlagi razpršita enakomerno, da potenje ni preveliko. Zaradi tega so taka ležišča zelo primerna tudi za bolniške postelje in postelje v domovih za ostarele.

Recent Posts