Sončne elektrarne – 100 % varna naložba


Visoke cene elektrike bodo preteklost! Izgradnja sončne elektrarne vam bo zraven velikih prihrankov prinesla tudi varno in zeleno ogrevanje celotne hiše ali poslovnega objekta. Vsak mesec razmišljate, kako bodo vse položnice poravnane in otroci siti? S korakom v prihodnost in izgradnjo sončne elektrarne bodo te skrbi odveč.

Novodobne elektrarne lahko uporabite za gospodinjsko ter poslovno ali kmetijsko rabo, saj je njihova montaža mogoča na strehe, nadstreške ali na tla.

Sončne elektrarne

Zagotovite si zeleno energijo sončne elektrarne

Če želite zeleno ogrevanje in obnovljiv snop električne energije, priporočamo izgradnjo sončne elektrarne. Novodobne metode montaže panelov vam omogočajo, da jih lahko uporabite namesto strehe na hiši, nadstreških, kozolcih, kmetijskih zgradbah ter poslovnih zgradbah.

Izgradnja teh panel vam bo v prihodnosti prinesla lastno proizvodnjo elektrike, ogrevanje vode in kar je najpomembnejše, ne bo vam treba plačevati visokih stroškov električne energije, saj jo boste praktično proizvajali sami.

Sončne elektrarne za vsakogar!

Podjetje Sol navitas vam nudi ugodno prilagojeno investicijo, ki je primerna za vsak žep. Začetno naložbo lahko znižate z uporabo nepovratne subvencije Eko sklada, ki vam pripada v primeru gradnje sončne elektrarne. V akciji imajo paket 2-v-1, ki zajema gradnjo sončne elektrarne ter vrhunske toplotne črpalke proizvajalca Mitsubishi Electric.

Zagotovo se vam izplača preklop na 100 % obnovitveni vir energije, ki predstavlja okolju ter uporabniku prijazno rešitev ogrevanja prostorov ter prav tako sanitarne vode.

Prednosti sončnih elektrarn

Sončne elektrarne so zraven tega, da vračajo energijo v obnovljive vire, tudi:

  • prijazne okolju,
  • ga ne onesnažujejo, saj so brez toplogrednih plinov;
  • so torej zelen način ogrevanja;
  • ob gradnji dobite subvencijo iz Eko sklada;
  • imate ugodne pogoje izplačil.

Čiščenje domačih in poslovnih elektrarn

Zaradi vseh zunanjih vremenskih vplivov, cvetnega prahu, smoga, peska, ptičjih iztrebkov in dimniških saj se proizvodnja sončne elektrarne zmanjša tudi do 20 % ali več. Zato je treba zraven dežja, rose in vetra, te sončne elektrarne vsaj 1x na leto temeljito očistiti.

Priporoča se čiščenje zgodaj spomladi, da pripravite panele na čas, ko je največja proizvodnja sonca.

Sončna elektrarna subvencija

Čiščenje organizirajo strokovnjaki, ki to uredijo hitro in varno, s pomočjo potrebnih pripomočkov, kot so vrtljive krtače, ki so nameščene na teleskopskih rokah na dolžini 10 metrov. Krtače so izdelane iz mehkega materiala najlon, ki omogoča vrhunsko čiščenje panel brez prask. V vodo vmešajo primerno čistilo za panele, ki je blago in po čiščenju ne ostaja odtisov vode in vodnega kamna.

Vzdrževanje sončnih elektrarn

Tako kot vsaka stvar se lahko tudi sončne elektrarne okvarijo. Med drugim so to po navadi manjša popravila, ki tako kot pri avtu, zahtevajo menjavo kakšne varovalke, celice, kakšna malenkost na razsmernikih, razrahljani spoji in podobno.

Če pravi čas odkrijete napake, se le te seveda lahko takoj popravijo in ne škodujejo ostalim delom panele. V nasprotnem primeru, če pa odlašate, čakate, da vam bo prišel nekdo zamenjat varovalko, in se to vleče v nedogled, pa se lahko zgodi, da nastane večji strošek, kot bi si lahko predstavljali.

Pri podjetju Sol navitas so zmeraj na voljo in vam lahko pomagajo pri vzdrževanju, saj uporabljajo vrhunsko merilno opremo ter termovizijsko kamero, ki zaznava napake, ki se pri navadnih pregledih ne opazijo.

Kaj se zgodi, če se sončna elektrarna ne vzdržuje?

  • predstavlja nevarnost za požar,
  • možnost padanja delcev s strehe,
  • pregrevanje zaradi rahljanja spojev,
  • pozna faza je puščanje strehe in padec konstrukta sončne elektrarne s strehe.

Korak po korak si lahko torej izgradimo sončne elektrarne s pomočjo strokovne in profesionalne ekipe, ki ve, kaj dela. Izgradnja se deli na 5 delov in se začne z izbiro primernega sončnega obsevanja oz. strani hiše oz. objekta, kjer se bodo vgradile sončne elektrarne. Nadaljuje se z izračunom, koliko površine bi potrebovali za to, da bi lahko izkoristili maksimalno moč elektrarne, nato se izpolni vloga za soglasje za priključitev na distribucijsko omrežje, sledi zagotovilo finančnih sredstev- kreditne pogodbe ter ostali dokumenti o varnosti elektrarne ipd.

Po izgradnji vam ostane še samo uživanje ob lastnem proizvodu elektrike iz naravnega, sončnega vira.

Recent Posts