Razlogi zakaj izbrati masivno pohištvo po meri


masivno pohištvo po meri

Če opremljate ali prenavljate stanovanje, se boste verjetno slej ko prej soočili z dilemo, ali kupovati množično proizvedeno pohištvo ali masivno pohištvo, izdelano po meri. Masivno pohištvo po meri ima pred prvim kar precej prednosti, ki jih bomo predstavili v spodnjem zapisu.

Za lažje branje naj vas najprej opozorimo, da bomo v članku uporabljali dva podobna izraza z različnima pomenoma: masivno in masovno. Masivno pomeni proizvedeno iz masivnega lesa in drugih kakovostnih materialov, masovno pa proizvedeno v velikem številu, običajno v ogromnih tovarnah. Lahko ga zamenjamo tudi z izrazom množično.

Zdaj, ko smo odpravili nekatere morebitne nejasnosti, ki bi se lahko pojavile med branjem, pa nadaljujemo s predstavitvijo prednosti po meri izdelanega masivnega pohištva.

Višja kakovost in prihranek na dolgi rok

Nobena skrivnost ni, da je razlog za nizko ceno masovno proizvedenega pohištva izjemno nizka kakovost. Z množično proizvodnjo smo se pravzaprav ujeli v začaran krog nizkih cen in slabe kakovosti, v katerem celo na pohištvo gledamo skoraj kot na potrošni material, ki se ga ne splača niti vzdrževati, kaj šele popraviti, ko neizogibno (in kmalu) odpove. Masivno pohištvo po meri pa je po drugi strani izdelano iz kakovostnih materialov, saj obrtniki čutijo do vsakega kosa osebno odgovornost, da poskrbijo, da bo lastnika še dolgo spremljal in mu dobro služil.

Odraz osebnega stila

Namen pohištva za večino ni le praktičen (čeprav je to vedno na prvem mestu), temveč je pri nakupu pomemben tudi estetski element. Brez skrbi, prav nič ni narobe s tem, če vam je všeč videz masovno proizvedenega kosa pohištva. Res pa je, da masivno pohištvo po meri pač še vseeno bolje odraža vaš osebni slog, saj je izdelano natanko po vaših željah. Poleg tega pa so masovno izdelani kosi vsi enaki in so narejeni popolnoma brez ozira na prostor, v katerega jih želimo postaviti. Pohištvo po meri pa je nasprotno izdelano prav za prostor, v katerem bo stalo, in tako kot dobro oblačilo poudarja njegove atribute in zakriva njegove pomanjkljivosti.

masivno-pohistvo-1

Podpiranje lokalnega gospodarstva

Nekatere raziskave kažejo, da se vsak evro, vložen v lokalno skupnost, potroji. V vsakem primeru pa drži, da spodbujanje lokalnega gospodarstva z nakupi od malih, lokalnih podjetij pomeni razcvet gospodarstva in posledično bogatejšo in lepše urejeno skupnost. Lokalni podjetnik bo z zaslužkom lahko plačal položnice in postavil hrano na mizo, direktorju podjetja, ki se ukvarja z masovno proizvodnjo pohištva, pa bo vaš nakup predstavljal zgolj kapljo v že tako prepolne žepe.

Stik s proizvajalcem

V primeru, da imate glede izdelka kakšna dodatna vprašanja ali pa v primeru, da gre kaj narobe, si pri masovno proizvedenem pohištvu s proizvajalcem ne morete kaj dosti pomagati. Manjša podjetja, ki izdelujejo pohištvo po meri, pa vam bodo vedno pripraviljeni priskočiti na pomoč z odgovori ali celo s popravilom izdelka.

Masivno pohištvo po meri ima torej pred množično proizvedenim kar nekaj prednosti. Čeprav so cene morda višje, se splača vlagati v kakovostne izdelke, ki bodo z vami mnogo let, in v lokalno gospodarstvo, kar se vam bo slej ko prej tudi povrnilo.

V kolikor bi radi preverili ceno za masivno pohištvo po meri, si lahko preberete ta ČLANEK, v katerem smo zapisali več informacij s tega področja.

Recent Posts