Koliko običajno stane pohištvo iz masivnega lesa?


pohištvo iz masivnega lesa

Pohištvo iz masivnega lesa so sanje marsikatere družine. Naravna lepota. Trajnost. Odpornost na vplive iz zraka. Toplina doma. Veliko lepih besed. In vse so vesele narave. Kaj pa realnost? Ko se vprašaš po ceni, tu nastane prva ovira. Seveda pišem o povprečni slovenski družini, ki ima nek zadovoljiv zaslužek in po možnosti otroke, psa in mačko. Vendar na dolgi rok se naložba v masivno pohištvo splača. Mogoče vsako leto en kos. V dvajsetih letih je lahko naša hiša prijeten in topel dom tudi s pomočjo pohištva. Prav tako lahko uredimo tudi okolico z elementi masivnega lesa.

Kaj vse pa vpliva na ceno masivnega pohištva? Glede na to, da se pohištvo iz masivnega lesa dela po naročilu, se cene zelo razlikujejo od elementa do elementa. Prvi kriterij cene je vsekakor vrsta lesa. So vrste lesa, ki so zelo redke. Eden takih je slovenski hrast. Pohištvo iz njega dosega najvišje cene. Akacijo je zelo težko oblikovati saj je precej žilava. A zelo odporna na zunanje vplive. Smreka je mehka, razmeroma lahko obvladljiva. Ni pa odporna na vplive iz okolja in jo je potrebno močno zaščititi. Najlažje se dela pohištvo iz bukovega in češnjevega lesa, ki sta tudi malo cenejša. Potem so tu premazi. Impregnacija lesa je skrb za les, da ga ne napadejo glive, plesen in majhni insekti. Les premažemo z biocidi. To so zaščitni pripravki za les. Potem pa je tu še sam premaz. Lahko je lak ali premaz na vodni osnovi. Lahko pa les preprosto samo naoljimo. Kaj izbrati, nam najbolje svetujejo strokovnjaki. In seveda je tu še vrsta pohištva in zahtevnost kupca. Pri izbiri izvedbe masivnega pohištva ni potrebno skopariti. Saj nam bo ta lepšal naše prostore in okolico še dolga leta.

pohistvo-iz-masivnega-lesa-3

Kje vse lahko uporabite masivno pohištvo?

Pohištvo iz masivnega lesa je primerno za vse prostore našega domovanja. Kuhinja je lahko lepa in hkrati funkcionalna. Različni uporabniki imamo različne želje. Nekateri imamo radi zaprte omare z veliko polic, drugi spet odprte. Eni imamo radi prostostoječe kuhinjske aparate, drugi vgradne. Eni imamo radi veliko pulta, drugi se znajdejo na manjšem. Skratka okusi in potrebe so različne. Prav tako jedilne mize in stoli. Nekateri prisegamo na jedilni kot. Dnevni prostor je zgodba vsakega doma posebej. Naj to zgodbo govori tudi pohištvo. Spalnica je namenjena počitku. Je še kaj lepšega, kot spati na naravnih materialih. Garderobna omara naj vsebuje še malček okraskov. Tako, za boljši občutek. Potem pa je tu še kup drobnih kosov pohištva, ki ga izbira posameznik sam.

Pohištvo iz masivnega lesa pa ne krasi samo notranjosti našega domovanja. Prav tako je primerno in prijetnemu občutku udobno tudi na vrtu in okolici hiše. Tu so predvsem mize in klopi. Bogato izrezljane dajejo občutek brezčasnosti. Tudi kakšen poličnik ali omara sta lep dodatek na terasi doma. Z vašim izdelovalcem in izvajalcem storitev se lahko dogovorite vse. Tudi kvaliteta in hitrost izdelave pohištva pomembno vplivata na ceno. In kakšna je na koncu ta cena. Pet do šest krat višja, kot navadno iveral poceni pohištvo. Vsekakor pa je pohištvo iz masivnega lesa lepše, trajnejše in udobnejše.

Recent Posts